Hlavní obsah

Výzkum zjistil, na kterou část prsou se zírá nejčastěji

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zírání ženě na prsa může být ve společnosti považováno za krajně neslušné. Jsou však chvíle, kdy je to výslovně vyžadováno. Výzkumný tým pod vedením Poláka Piotra Pietruskiho totiž zkoumal, která oblast ženských prsou je tou nejatraktivnější.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pokud by měl experiment se zíráním na ženská prsa působit jakkoliv šovinisticky, opak je pravdou. Do pokusu se totiž zapojilo 50 mužů a stejný počet žen. A pakliže by někomu unikal význam takového experimentu, je vcelku prostý.

Výsledky výzkumu mají pomoci plastickým chirurgům k lepším výsledkům při rekonstrukcích prsou. Zkrátka, aby si chirurgové dali záležet nejvíc v místech, kam směřují pohledy okolí.

„Díky zařízení, které monitoruje zrak pozorovatele, máme následně možnost lépe vyhodnotit vnímání estetiky a symetrie prsu,“ uvedl spoluautor výzkumu doktor Piotr Pietruski.

Pohlaví nehraje roli

V praxi dostala stovka pozorovatelů monitorovací zařízení, které snímalo jejich pohledy na celkem osm typů prsou. Lišily se velikostí, ale také stupněm ptózy, tedy povadnutí.

Ať už byli monitorovacím zařízením vybaveni muži, či ženy, první pohledy mířily do spodní části prsou v okolí bradavek. Do této oblasti také směřovaly pohledy po tři čtvrtiny doby zírání. Výsledky tedy ukázaly, že rozdíl mezi tím, kam se dívají muži a kam ženy, je nepatrný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám