Hlavní obsah

Za pobodání v obchodním centru v Praze policie obvinila muže z pokusu o vraždu

– Praha
Novinky, kub

Kriminalisté obvinili z pokusu o vraždu 22letého muže kvůli krvavému incidentu, který se stal ve čtvrtek v pražském obchodním centru Flora. Mladík podle kriminalistů pobodal muže. Aktéři konfliktu se podle vyšetřovatelů neznali. Pobodaný už je mimo ohrožení života.

Foto: Radim Vaculík, Novinky

Incident na Floře.

Článek

„Ve věci kriminalisté zahájili trestní stíhání muže (22) pro trestný čin vražda ve stadiu pokusu a podali podnět na jeho vzetí do vazby,“ sdělila v pátek policie na Twitteru. V případě usvědčení muži hrozí až osmnáctiletý trest.

Vše podle kriminalistů nasvědčuje tomu, že se muži neznali. „Spouštěčem incidentu bylo, že se srazili na nástupišti v metru,“ uvedla policie.

Podle prvotních informací byl zraněným cizinec, policie v pátek upřesnila, že oba aktéři incidentu jsou české národnosti.

K útoku došlo ve čtvrtek odpoledne v prvním podlaží centra, do kterého vede z vestibulu metra přímý vstup. Muž utrpěl bodná zranění na krku a dalších částech těla. Útočníka zadržela ochranka jednoho z obchodů a předala policii.

Útočník v obchodním centru v Praze pobodal muže

Krimi

Pobodaný muž ztratil podle zdravotníků velké množství krve a záchranáři ho přepravili do nemocnice v umělém spánku. Podle pátečního vyjádření mluvčího pražské policie Jana Daňka je už muž mimo ohrožení života. Vyslechnout ho ale kriminalisté kvůli zdravotnímu stavu dosud nemohli.

Reklama

Výběr článků

Načítám