Hlavní obsah

Aerosmith jsou zpět. Málokdo tomu věřil, ale v červnu míří do Prahy

Novinky, Stanislav Dvořák

Americká rocková legenda Aerosmith se už rozpadala tolikrát, že plán na velké turné v roce 2020 docela překvapil. Do Prahy mají přijet 24. června.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Steven Tyler při koncertě Aerosmith v Praze

Článek

Série koncertů startuje 13. června v Miláně a končí 27. července v Německu. Vystupují také v Belgii, Francii, Španělsku, Portugalsku, Rakousku, Polsku, Velké Británii, Maďarsku a Dánsku.

Aerosmith vznikli v Bostonu už v roce 1970, a na turné tak oslaví 50 let na scéně. Na svých prvních albech jako Get Your Wings, Toys in the Attic a Rocks hráli bluesy hard-rock doplněný několika baladami. Z té doby jsou dodnes nejznámější hity Dream On a Walk This Way.

Foto: ČTK/DPA/Sven Hoppe

Kytarista Joe Perry

Kdo si Aerosmith pamatuje jen z devadesátých let, zná už poněkud jinou kapelu. Tehdy se vrátili s mainstreamovým soundem a slavili obrovské úspěchy s hity jako Cryin' a Crazy. Později svou tvorbu trochu moc rozmělnili přeslazeností, ale po letech překvapili třeba čistě bluesovou deskou Honkin' on Bobo.

Aerosmith tvoří Steven Tyler (zpěv), Joe Perry ( kytara), Brad Whitford (kytara), Tom Hamilton (basa) a Joey Kramer (bicí). Různými hádkami a drogami podemletá skupina se už několikrát odklidila z pódií, ale vždy se jim nějak podaří se zvednout ze dna. Dohromady mají úžasnou energii, ne náhodou dostali několik Grammy a vstoupili i do Rokenrolové síně slávy.

RECENZE: Steven Tyler vzal ode všeho něco

Kultura

Vstupenky budou v sítích Ticketmaster a Ticketportal od 13. 12. 2019 v 10:00.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám