Nostradamovo proroctví pro rok 2020: Nejhorší obavy se naplní? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Nostradamovo proroctví pro rok 2020: Nejhorší obavy se naplní?

Nostradamus
Nostradamus (Profimedia)

I když je 450 let po smrti, přesto patří mezi nejznámější světové věštce a jeho předpovědi berou lidé stále s respektem. Předvídal války, vynález atomové bomby, pád dvojčat i konec světa. Co legendární Michel de Nostradamus zaznamenal pro nadcházející rok?

Jak uvádí web Plus Jeden Deň, některá proroctví muže, jež údajně viděl do daleké budoucnosti, je třeba brát s velkou rezervou, protože byla v průběhu století dosti tendenčně přizpůsobená aktuálním „potřebám“. Věštecké vlohy se mu ale určitě nemohou upřít. Jaká je jeho vize roku 2020?

Pochopitelně i tyto předpovědi berte s rezervou. Nikdo neví, zda skutečně tvrdí to, co do své knihy o budoucnosti jejich autor zanesl. Nicméně mohou být zajímavým testem, zda se, pokud není původní verze příliš zkreslená, trefil. Toto je několik hlavních událostí, které údajně pohnou světem.

Obrovské zemětřesení

Má potkat Ameriku v roce 2020. A to někdy mez 18. červnem až 12. červencem. Otřesy ale mohou postihnout prý i Evropu, stejně tak Turecko.

Ekonomická světová krize

Tohle možná děsí více než zemětřesení. Nostradamus totiž věští velké finanční bouře. Jen se dosud protistrany přou o tom, jestli mají být negativní, nebo pozitivní. A jestli se z toho důvodu máme obávat zásadních bankrotů.

Ničivé lesní požáry

Jelikož poslední roky provázelo naší planetu enormní sucho, o lesní požáry bohužel nebyla nouze. A stejně tak to prý bude i v roce příštím. Dokonce má být ještě hůře. Požáry by měly devastovat Portugalsko, Španělko, Holandsko, Německo a Francii. Taktéž Ameriku čeká další úder.

Vzestup hladiny oceánu

Problematika, na kterou dlouhou dobu upozorňují vědci a klimatičtí aktivisté po celém světě, má v roce 2020 eskalovat do hrozivých rozměrů. Část Antarktidy se prý oddělí od zbytku a rozpustí. To bude mít za následek zvednutí hladiny oceánů o několik metrů. Podle Notradama pak propuknou i první ozbrojené konflikty kvůli klimatu.

Velká válka

S největší pravděpodobností má jít o válku ekonomickou, a to mezi východními a západními velmocemi (pravděpodobně Čínou a USA). Některé zdroje však na rovinu mluví o 3. světové válce, kterou má rozpoutat Islámský stát.

Implantace mikročipů

Těžko odhadnout, jak něco takového mohl Nostradamus v 15. století tušit, ale v USA se tato předpověď údajně mění ve skutečnost. Některé firmy prý už svým zaměstnancům implantují čipy, které je při výkonu práce sledují.

Nový panovník

Podle Nostradama získá Velká Británie v roce 2020 nového krále. Ve skutečnosti  sedí na trůně Alžběta II. (93), ale ta podle všeho už svoji vládu pomalu překládá na syna Charlese, který je momentálně „princem regentem“.

Úprk z planety

Až tak daleko sahají vize tohoto věštce. Ve svých předpovědích se domníval, že lidé budou v roce 2020 žít ve vesmíru, možná na Měsíci. I když se zdá, že nadcházejících dvanáct měsíců takový vesmírný exodus nemůže přinést, pravdou je, že cesty, jak toho dosáhnout, lidstvo hledá už dlouho.

Podívejte se na horoskop na rok 2020

Přečtěte si
tryskomys
6. 12. 2019 • 12:28

Většinou ty proroctví vyšla,máme ,,dobré,, vyhlídky.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.