Zdeněk Troška naděloval dětem: S Mikulášem přišel i vodník Tydýt! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zdeněk Troška naděloval dětem: S Mikulášem přišel i vodník Tydýt!

Vodník Pavlásek malé pacienty rozesmál.
Vodník Pavlásek malé pacienty rozesmál. (Foto - TV Nova)

Mikulášové, čerti a andělé se ve čtvrtek večer proháněli ulicemi celé země a nadělovali dárečky, čokolády i brambory. Do Thomayerovy nemocnice přišel malým pacientům rozdávat dárky i Zdeněk Troška (66) a kromě tradiční adventní trojice s sebou přivedl i vodníka Lukáše Pavláska (41).

Tydýt, který i »tančil« ve StarDance, oblékl kostým zeleného mužíčka z nové Troškovy pohádky Zakleté pírko a společně se svými kolegy rozdávali radost na dětské chirurgii. V čertovském kožíšku děti »strašila« Andrea Hoffmannová (33). „Já se strašně styděla, básnička, kterou jsem říkala, měla asi dvě slova,“ přiznala herečka. S hvězdou na čele a andělskými křídly prozradila křehká kráska Šárka Vaculíková (32), že největší strach paradoxně neměla z čerta. „Mikuláše jsem jako dítě neměla ráda. Strašně jsem se bála a měla jsem z něj hrůzu.“

Režisér zavzpomínal na své dětství v rodných Hošticích a přiznal, že sám byl z této tradice poměrně nesvůj: „Už několik dní předtím jsem nespal. Potom se ale karta obrátila a mnohokrát jsem byl Mikuláš a chodil v nádherném rouchu,“ prozradil Troška. Pavláskovi zase utkvěla v paměti hlavně tekutá odměna, kterou jako pubertální anděl dostával od vděčných rodičů. „Byla to vlastně záminka k tomu, abychom se trochu opili, a pak na mě na sídlišti křičeli, že to je ten opilý anděl, který byl u nás!“ řekl Tydýt s humorem sobě vlastním. Předvánoční delegace z pohádky, která do kin vstoupí už 2. ledna, vykouzlila úsměv nejen na tvářích nemocných dětí, ale potěšila i tým dětské chirurgie. A jak všichni víme smích léčí!

V Ulici nadělovali už v září
Ani oblíbený seriál Ulice nezůstal pozadu a v nově otevřeném bistru uspořádal mikulášskou. Vedro horší než v pekle ale museli čertovští herci přežít při natáčení, které proběhlo už v září, a tak se u toho pořádně zapotili. „Mám na sobě kožich, rolák a teplé boty. Venku je možná pětadvacet stupňů, v bistru snad ještě víc. V ději jíme teplou polévku. Zima nám nehrozí,“ okomentoval natáčení Jan Řezníček (29). Jako anděl na poslední chvíli zaskočila dobrá duše Anča, kterou ztvárňuje Ljuba Krbová (61). Viděli jste včera na Nově.

Havlová si koledovala
Místo básničky zazpívala koledu! Bývalá první dáma Dagmar Havlová (66) si na patnáctém Mikulášském charitativním bazaru nadace VIZE 97 v prostorách Pražské křižovatky notovala se zpěvačkou Dášou Zazvůrkovou (38). A u Mikuláše si tak i ona jistě vykoledovala sladkou odměnu.

 

Na video se Zdeňkem Troškou se můžete podívat zde:



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.