Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Výbuch paneláku v Prešově: Neštěstí má nejméně pět obětí, lidé přišli o vše. VIDEO

Požár panelového domu v Prešově.
Zdroj: youtube.com
+ Další 2 fotografie
tragédie
V Prešově dnes po poledni vybuchl v jednom z panelových domů plyn. Na místo bylo povoláno 25 hasičských jednotek. Panelák má 12 podlaží a hrozí, že se celá budova zřítí. Nyní hasiči potvrdili první oběti.

Prešovem otřásl krátce po poledni mohutný výbuch. Pravděpodobně vybuchl v bytovém domě plyn.

"Na místo se sjeli hasiči z Prešova, Sabinova, Košic, Levoče, Bardejova a také evakuační autobus HaZZ," informovali hasiči o neštěstí na svém Facebooku. Nyní slovenští záchranáři potvrdili, že výbuch nepřežili nejméně čtyři lidé. Web tvnoviny.sk uvádí, že svědci viděli jednu osobu vypadnout z vyšších pater. Na místě je také vyšší počet zraněných.

"Bohužel, výbuch si zatím vyžádal čtyři mrtvé a větší množství zraněných. Jejich přesný počet nyní nejsme schopni zjistit, protože stále přibývají," uvedla mluvčí záchranářů Alena Krčová. Vzápětí hasiči potvrdili oběť pátou.

"Podle předběžných informací mělo k výbuchu plynu dojít mezi 9. a 12. podlažím, přičemž se zřítila konstrukce schodiště a hrozí celkový kolaps budovy. Nad místem výbuchu je uvězněno vícero osob," psali hasiči kolem jedné hodiny v prohlášení. Policie kolem půl druhé podle portálu topky.sk potvrdila, že nejméně jedna osoba spadla z balkónu.

Informace Operačního střediska záchranné zdravotní služby hovoří o tom, že neštěstí si vyžádalo více než 40 zraněných. Z nich bylo už nejméně 5 převezeno do nemocnice v Prešově.

Na Facebooku se objevilo video zachycující pád jednoho z obyvatelů domu z budovy. Slovenská policie žádá uživatele sociálních sítích, aby záběry nesdíleli a nahlásili je Facebooku, který by je měl odstranit.

Prešovská nemocnice do této chvíle ošetřila už 9 pacientů.

Hasiči pomocí výškové techniky evakuovali už všechny osoby, které vizuálně identifikovali. Horní patra budovy jsou stále v plamenech a vzhledem k tomu, že může kdykoliv dojít k jejímu zřícení, hasiči opustili spodní patra, v nichž zasahovali zevnitř.

V nemocnici lékaři ošetřili už 39 obyvatel domu. Předseda PSK Milan Majerský se vrací ze služební cesty, aby byl k dispozici krizovému štábu, ministr Ján Rychter zřizuje v Prešově v blízkosti nehody Centrum sociálního zabezpečení.

Situaci v Prešově nadále sledujeme.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy