Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Brutální šikana ve Škodovce: Projímadlo do kafe, vazelína v jídle a dělníci v bednách

Brutální šikana ve Škodovce: Projímadlo do kafe, vazelína v jídle a dělníci v bednách
Zdroj: Profimedia
zločin a trest
Dlouhodobou bezmoc museli prožívat agenturní zaměstnanci největší automobilky v České republice. Ti totiž po dobu půl roku museli od kmenových zaměstnanců snášet šikanu, která nemá v historii závodu obdoby. Na všechno upozornila až vážnější zranění šikanovaných zaměstnanců, kvůli kterým museli nastoupit na pracovní neschopnost.

Kmenoví zaměstnanci si zpestřovali směnu v práci tím, že šikanovali slabší jedince a používali k tomu odporné metody. Například namazali kolegovi chleba vazelínou a vrátili mu ho zpět do batohu. Nebo sypali do hrnků projímadlo a bavili se následnou reakcí.

Také dělníky nalákali k bedně s materiálem, chytili je za nohy, hodili dovnitř a zavřeli nad nimi víko. Otvorem pak do bedny nastříkali sprej imitující exkrementy a nebožáky uvnitř drželi dlouhé minuty. Vazelínou mazali na pásu i dveře, aby dotyčnému vyklouzly z rukou a vznikla mu tak hmotná škoda.

Vše se odehrávalo na hale M13 a pro zástupce vedení odborů bylo toto zjištění šokující. O šikaně informovaly pravidelně vycházející noviny pro zaměstnance, otřesné události se provalily v polovině listopadu. Vše nahlásili dva agenturní dělníci, kteří už si šikanu nechtěli nechat líbit a navíc utrpěli újmu na zdraví. Jeden měl naražená žebra a druhý pohmožděnou páteř a drobná poranění na hlavě.

"Vypověděli, že posledního zhruba půl roku nazpět zažívali ze strany kmenových zaměstnanců šikanu a doslova teror. Jednoznačně označili strůjce útoků a jejich přisluhovače," píše se ve Škodováckém odboráři. Ti se při výslechu ke všemu přiznali.

O šikaně prý mistr úseku věděl, nic ale nedělal. Po 14 dnech vyšetřování nyní padly tresty. Všem "mazákům" byly rozdány výpovědi a dva hlavní iniciátoři mají doživotní zákaz vstupu do Škody Auto. Přísné tresty mají být odstrašujícím případem pro ty, kteří by se snad chtěli bavit podobným způsobem jako potrestaní zaměstnanci.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy