Tvůrce populárního seriálu vysílaného na HBO „Sopranovi“ se stal vlastníkem půvabné vily z 30. let 20. století, postavené ve španělském stylu ve městě Santa Monica v Kalifornii. Tato velmi elegantní, jednoduše, avšak účelně a půvabně řešená rezidence se šesti ložnicemi a sedmi koupelnami je umístěna na mírně vyvýšeném pozemku o rozloze zhruba čtvrt hektaru a její užitná plocha měří téměř 470 čtverečních metrů.

Celý pozemek je ohraničen živým plotem a branami, aby zejména vila a její terasa byly skryty před zvědavými pohledy paparazziů i kolemjdoucích. Živý plot je již velmi vzrostlý, takže vila skrz něj opravdu téměř není vidět.

Vejdete-li hlavními dveřmi, otevře se před vámi foyer, tedy vstupní hala se starožitnými černobílými mramorovými dlaždicemi na podlaze, točitým elegantním schodištěm se zábradlím z tepaného železa a starožitným lustrem zavěšeným na stropě obloženém dřevem.

Z haly můžete vstoupit jedním vchodem do vzdušného prosvětleného formálního obývacího pokoje s jemně vyrývaným kamenným krbem tvořícím zde hlavní dekorativní prvek, druhým vchodem pak vejdete do jídelny, jež pohodlně pojme deset strávníků, nicméně v případě potřeby se zde nají i téměř dvojnásobek lidí.

Jídelna navazuje v zadní části domu na zářivě bílou kuchyni s obrovským varným ostrovem, který lze využít také jako bar nebo stůl ke snídani či jen pro posezení, když návštěva chce zůstat v kontaktu s tím, kdo právě vaří. Vybavení kuchyně by jistě pochválil nejeden šéfkuchař, nechybí tu žádný důležitý spotřebič, dostatek úložných prostor pro potraviny i spousta světla.

Všechny pokoje jsou velmi světlé, vzdušné, což je dáno do velké míry spoustou oken, střešních oken a světlíků a také díky francouzským dveřím, které propouštějí mnoho denního světla a zároveň ze všech spodních místností vedou na terasu, kde se nachází venkovní posezení, designově zajímavý bazén s vířivkou a nádherný výhled na okolní zahradu. Všechny místnosti v přízemí jsou vlastně díky tomu průchozí navzájem.

V horním patře se pak nacházejí ložnice s přilehlými koupelnami. Hlavní ložnice, označovaná jako master suite, tedy ložnice majitele, je velmi útulná a má vstup na svou vlastní terasu, dále tu najdete posezení s krbem a velkou šatnu.

V domě nechybí ani velice moderní vinný sklípek s klimatizací, jež se nachází na druhé straně od garáže, která je uzpůsobena pro dvě auta. Vedle bazénu pak stojí malý domek pro hosty s vlastní ložnicí, koupelnou a malou terasou.

David Chase dříve také vlastnil dva sousední byty v činžovním domě v newyorské čtvrti Chelsea. Menší z nich, získaný v roce 2014 za 4,6 milionu dolarů, prodal o tři roky později se ztrátou 350 000 dolarů. A začátkem tohoto roku, po více než dvou letech na trhu s klesajícími cenami, prodal i druhý, větší byt. Původně za něj požadoval 12 milionů dolarů, nakonec se musel spokojit s částkou o dva miliony menší. Tento luxusní třípokojový byt vlastnil téměř sedm let. Nyní je jeho novým majitelem kanadský profesionální tenista Milos Raonic.