Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Vítkovice po odvolání trenérů zareagovaly. V Hradci Králové tým povede duo Trličík – Klesla

Vítkovice znají dočasné trenéry. Tým hned v neděli v utkání 26. kola extraligy v Hradci Králové povede dvojice Mojmír Trličík – Rostislav Klesla. Na střídačce předposledních Ostravanů, kteří prohráli posledních šest duelů, skončili po pátečním debaklu 1:9 v Karlových Varech trenéři Jakub Petr a Pavel Trnka. 

Trenér Mojmír Trličík
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

"S ohledem na fakt, že tým zůstává v Čechách a po sobotním dopoledním tréninku v Karlových Varech zamíří do Hradce Králové, povede jej v posledním utkání před prosincovou reprezentační přestávkou dočasné trenérské duo Mojmír Trličík – Rostislav Klesla," stálo v oficiálním prohlášení klubu po odvolání dosavadních trenérů.

Trličík je ve Vítkovicích šéftrenérem akademie. Jako asistent Aloise Hadamczika pomohl k zisku poslední medaile juniorské reprezentace v roce 2005. O rok později pak se svým kolegou Hadamczikem dovedl seniorskou reprezentaci k bronzu na olympiádě v Turíně. V extralize vedl z pozice hlavního trenéra Vítkovice a naposledy v sezoně 2012/2013 Pardubice.

Odvolání kouče Jakuba Petra se věnoval i páteční pořad Buly (od času 27:00):

Je nám líto, video expirovalo.
Buly

Klesla ve Vítkovicích poslední dvě sezony pomáhá s individuálním rozvojem mladých hráčů. Trenérské zkušenosti teprve nabírá, ale hráčských má nespočet. Do NHL byl draftován ze čtvrté pozice a celkem v této soutěži sehrál bezmála 700 utkání. Je také juniorským mistrem světa.

Nové trenérské duo se pokusí oživit mužstvo, které majitel klubu Aleš Pavlík po debaklu v Karlových Varech nešetřil. 

"Hráči za výkon v utkání ve Varech obdrží trest v podobě interní klubové pokuty. Jsem rozhořčený. A jsem také naprosto zklamaný, při vědomí, kolik úsilí, energie a peněz vkládám do toho, abych zachránil Vítkovice a zachránil pro Ostravu extraligový hokej. Pak všichni vidíme zápas, jako byl ten v Karlových Varech..." uvedl Pavlík, podle nějž výkon mužstva neodpovídal vážnosti situace.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Vítkovice

Trenéři i hráči dostali od Pavlíka ultimátum ve středu, kdy avizoval případné radikální změny po nadcházejících dvou zápasech. Nevydařené vystoupení na západě Čech jej přimělo zareagovat hned.

Vítkovice mají aktuálně náskok šesti bodů před posledními Pardubicemi, které ale odehrály o dva zápasy méně. "Takto se za Vítkovice a o extraligové bytí nebojuje, v žádném případě. Proto jsem nucen, navzdory mému předchozímu vyjádření z tohoto týdne, přistoupit k radikálním řezům už nyní," vysvětlil Pavlík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články