Jaroslav Vydržel: Bing Zi 丙子 Ohnivá krysa

Měsíc Ohnivé Krysy

Včera 7.12. 2019 započal další měsíc roku Zemského Kance. Regentem tohoto měsíce je Zi (symbol Krysa) a pro toto období je to Ohnivá Krysa (Bing Zi). Bude vládnout do večera 5. ledna 2020.

V tomto měsíci prožijeme také zrození jangu v hlubokém jinu v den Zimního slunovratu. Tím je tento měsíc roku specifický. Tento moment nastane 22.prosince nad ránem v hodině Zajíce (5-7h)

Krysa je prvním znamením z 12ti zvířecích regentů čínského horoskopu a její symbolika představuje zrod nového života. Ne nadarmo je tedy v současnosti znak Zi 子 znakem pro dítě, potažmo pro syna.

Krysa je v kolizi s Koněm a tak jsou tedy lidé Koně(Wu) v tomto období nejvíce ohroženi pohromami a všelijakými kolizemi. Lépe by na tom mohli být Draci (Chen) a Opice (Shen), pro které je Krysa přítelem, seslaným z nebe.

Zajícům (Mao), Kancům(Hai) a Kozám (Wei) může Krysa tohoto měsíce přinést nová seznámení a podpořit milostné vztahy.

Buvolové narozeni v létě mohou z tohoto měsíce vytěžit hodně a podpořit také svůj majetek, Zato Fénixové by si měli dát pozor na bujaré alkoholové večírky. Vyloženě jin v tomto měsíci neprospívají. Zajíci (Mao) pak, ať se v tomto období mají na pozoru protože by mohli být obětí nevhodného chování hraničícího se sexuálním obtěžováním.

Prospěšné dny jsou dny Draka
dny Hada přináší loupež a kalamity na cestách mezi městy
dny Koně přináší kalamitu a problémy do vztahů
dny Kozy pak přináší zpoždění a překážky.
protože se jedná o tři zabijáky.

Zdroj: Příspěvk na FB
cz
Ohnivá Krysa (Bing Zi)
Ohnivá Krysa (Bing Zi)