Leonardo DiCaprio je prý žhář

Leonardo DiCaprio je prý žhář
Leonardo DiCaprio | CinemArt
Podle Bolsonarových slov pomáhá DiCaprio financovat ničení pralesa a je tím, kdo je přímo zodpovědný za letošní požáry. DiCaprio a Světový fond na ochranu přírody (WWF) měli údajně podplácet dobrovolné hasiče, aby fotili požáry a pak používali tyto fotografie jako způsob, jak vymámit ze sponzorů další finanční prostředky. DiCaprio pak navíc měl financovat i malé neziskové organizace, které požáry způsobily.
Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio | Warner Bros.
Žádné z těchto tvrzení nedoložil brazilský prezident důkazy a světová organizace na ochranu přírody i DiCaprio se proti těmto obviněním samozřejmě ostře ohradili.
"V této těžké chvíli, kterou Amazonie prochází, podporuji Brazilce, kteří pracují na tom, aby zachránili své přírodní i kulturní bohatství. Jsou úžasní, pokorní a motivují, jejich touha je to, co potřebujeme, abychom životní prostřední zachránili. Budoucnost těchto vzácných ekosystémů v ohrožení a jsem hrdý. že pracuji s těmi, kteří je chtějí chránit. Nikdy jsme tedy žádné takové organizace nefinancovali," napsal na svém Instagramu DiCaprio. "I nadále ale hodlám podporovat domorodé komunity, místní vlády, vědce, učitele a širokou veřejnost, kteří pracují na ochraně Amazonského pralesa pro budoucnost všech Brazilců."
Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio | CinemArt
Leonardo se v boji za ochranu životního prostřední angažuje již dlouho a ročně on i jeho organizace poskytují miliony dolarů. Podobné obvinění se ale nedočkal jen on nebo WWF. Útoky proti celému světu brazilský prezident předvedl již několikrát, on i jeho vláda se cítí ukřivdění, jelikož je celý svět kritizuje za to, co se v Amazonii děje... Každopádně by si ale měl pamatovat, že bez důkazů mu nikdo věřit nebude.