Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Kraj připravil 40 milionů pro talentované děti i na kompenzační pomůcky

PR článek

Liberecký kraj připravil do dotačního fondu na podporu školství, mládeže a sportu celkem 40 milionů. Peníze jsou určeny například pro talentované děti nebo na prevenci rizikového chování.

Dále dotace půjdou na program volnočasových aktivit, sportovní akce nebo na podporu sportovní činnosti dětí a mládeže. „Chceme pomoci také dětem, které neměli takové štěstí a potřebují například kompenzační pomůcky k výuce,“ sdělil náměstek hejtmana Petr Tulpa. Do každého z programů může žadatel podat jen jednu žádost. „Zároveň musí žadatelé počítat s minimálně 30 procentní spoluúčastí,“ komentoval Tulpa. 

V oblasti sportu a sportovní činnosti mládeže získali dotaci například Hokejový klub Lomnice nad Popelkou, který za 700 tisíc zrekonstruuje strojovnu chlazení, FK Slovan Hrádek nad Nisou, který částku půl milionu využije na rekonstrukci a modernizaci stadionu nebo například město Jablonec. To má v plánu modernizaci tělocvičny v základní škole Na Šumavě.

Další peníze půjdou například na zateplení sportovní haly ve Frýdlantu nebo na opravu sportovního povrchu hřiště v Turnově. A dojde i na obnovu areálu skokanských můstků v Desné.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky školství, mládež, sport, dotace, kraj, Liberecký kraj, Petr Tulpa, Lomnice nad Popelkou, Hrádek nad Nisou, Jablonec, Šumava, Frýdlant, Turnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj připravil 40 milionů pro talentované děti i na kompenzační pomůcky  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.