Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Diváci je svou kritikou rozcupovali na kousky: Tohle jsou nejhorší filmy roku 2019

Diváci je svou kritikou rozcupovali na kousky: Tohle jsou nejhorší filmy roku 2019
Zdroj: csfd
+ Další fotografie
přehled
I letošní rok přinesl do kin spoustu nových snímků. Některé se dočkaly až neočekávaného úspěchu, na jiných naopak diváci nenechali nit suchou. Je všeobecně známo, že kinosály se při promítání českých filmů zrovna dvakrát nenaplňují, pokud ale ano, obvykle je dav následně ostře zkritizuje. Jaké snímky letos u diváků prohrály na plné čáře?

Žebříček nejhorších filmů letošního roku vychází částečně z hodnocení diváků na webu Česko-Slovenské filmové databáze a částečně z názorů redaktorů webu eXtra.cz. Zatímco kritici z ČSFD ostrými slovy nešetřili, redakce je v hodnocení letošních snímků poněkud mírnější. Víte, které letošní české filmy dopadly nejhůře?

Léto s gentlemanem

Snímek, jehož scénář vytvořil Jaromír Hanzlík, který si i zahrál hlavní roli, u diváků naprosto propadl. Příběhů o stereotypním manželství už byla ve filmech spousta, manželka sklouzávající k poměru také nikoho nepřekvapila a sledující zarazilo především to, že Alena Antalová hrála matku Lucii Vondráčkové, i když je ve skutečnosti jen o 8 let starší než ona. Komentující na ČSFD doporučují Hanzlíkovi zůstat u hraní a na scénáře se vykašlat, film od nich získal pouhých 30 %.

Narušitel

Ani očekávané drama, ve které diváci vkládali velké naděje, se nakonec neshledalo s úspěchem. Příběh pojednává o životech armádních letců socialistického Československa a kámen úrazu našli diváci především v jedné věci - snímek jim připadá jako parodie. Velký vliv na to může mít i to, že režisér se narodil roku 2000 a dobu, kterou ve snímku vykresluje, na vlastní kůži nezažil. Budiž mu však k dobru, že už v tak mladém věku dokázal pro svůj projekt získat tak velká herecká esa, jakými jsou například Jiří Dvořák, Petr Kostka či zesnulý Stanislav Zindulka

Úhoři mají nabito

Černá komedie o partě chlapů, kteří si hrají na útvar rychlého nasazení a do své hry zapojují i nicnetušící okolí, se pozitivní kritiky nedočkala. Ačkoliv hvězdné obsazení mohlo leckoho potěšit, přehnaná vulgárnost snímku rozhodně neprospěla. Diváci jako největší zápor vypíchli scénu, v níž se objeví zadek a varlata Jiřího Lábuse Celkové hodnocení 34 % a spousta negativních komentářů jsou aspekty hovořící samy za sebe.

Román pro pokročilé

Marek Vašut je už zkrátka klasický představitel svůdníků, nicméně v horské komedii z letošního roku svůj úspěch z Románu pro ženy nezopakoval. Podle reakcí mnoha diváků byl jedním z největších lákadel na snímek, bohužel ale kromě něj nic moc nefungovalo, a tak film propadl. V kinosálech diváky zklamala především postava Miroslava Etzlera a údajná namyšlenost Jitky Čvančarové Film je ale venku pouhé dva měsíce, a tak se dá očekávat, že se jeho hodnocení postupem času ještě změní.

Uzly a pomeranče

Romantické drama, které vzniklo na základě spolupráce německých a českých filmařů, lákalo tuzemské diváky především na obsazení Ewy Farné Ani to mu však nepomohlo k získání pozitivního hodnocení, a to především kvůli do očí bijícím chybám. Jako největší zápor filmu se dá bezpochyby vypíchnout dabing německých herců, který se skutečně nepovedl. Divákům se však nezamlouvalo ani velké množství počítačově vytvořených scén a předvídatelný děj.

Nepochybně se dá říct, že letošní české filmy měly rozhodně větší úspěch než ty loňské. V roce 2018 nejhorším filmům kraloval snímek Zoufalé ženy dělají zoufalé věci, jehož sledování diváci označili za utrpení a mučení nejkrutějšího kalibru. A na takovou úroveň špatnosti se letos rozhodně žádný snímek nedostal. Jaký se letos líbit či naopak nelíbil vám?

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy