Box Office: Ledové království 2 stále ovládá celý svět, i když se do něj pomalu vkrádá Jumanji

Box Office: Ledové království 2 stále ovládá celý svět, i když se do něj pomalu vkrádá Jumanji | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Panáčci z Playmobilu zato parádně zkrachovali. Jumanji 3 pak odstartovalo ve světě včetně Číny.

Víkend po Díkůvzdání nechala studia tradičně prázdný a všechny vánoční novinky nahrnou do sálů až příští týden. Jediným debutem tak zůstal animák Playmobil ve filmu, který královsky pohořel. Snaha vydělat na úspěchu LEGO filmů, které popravdě v posledních dílech taky nevydělaly kdovíjaké peníze, se tedy parádně nevyplatila a film se s pouhými 668 000 dolary z širokého nasazení umístí na 4. příčce žebříčku nejhorších startů z 2000 a více kin. V rámci aktuálního víkendu snímek debutoval až na děsivém 14. místě (takhle nízko jsou obvykle snímky, které se promítají už mnoho týdnů) a dosavadní mezinárodní tržby ve výši 12 milionů dolarů díru do světa také neudělají.

Focus Features pak rozšířily do většího počtu kin právnické drama Dark Waters s "Hulkem" v hlavní roli. Mark Ruffalo si zahrál vytrvalého právníka bojujícího proti dlouholetému znečišťování a padly z toho 4 miliony. Je to malá tržba, ale žádné překvapení, protože film není kdovíjak optimistický příběh co pohladí duši v předvánočním období. Dohromady je zatím utrženo přes 5 milionů.

Warneři ještě nasadili ke 30. výročí dodnes jeden z nejoblíbenějších vánočních filmů všech dob, Vánoční prázdniny s Chevym Chasem. Ten před lety vydělal svoje skopičiny také jeden víkend po Díkůvzdání a i po letech pár diváků zašlo do 370 kin a nechalo tam 304 000 dolarů.

Ledové království 2 polevilo ve třetím víkendu o 60 %, ale i tak animák utržil Disneymu dalších 34,6 milionu dolarů. V Americe je tak na 337 mega, což je mezi Jokerem (332 milionů) a Aladinem (353 milionů). Sešup po Díkůvzdání ale krásně brzdí zbytek světa, kde film aktuálně utržil 90 milionů a v kompletní součtu se tak zatím usadil těsně pod miliardou s částkou 919 mega. O kolik se půjde nad miliardu asi rozhodne vánoční konkurence, které nebude málo. Pořád ale chybí třeba Japonsko, kde jednička dala 247 milionů, takže je kde brát, pokud nemá Disney dost.

Nedařilo se zle ani novinkám minulého víkendu. Kriminální týmovka Na nože utržila solidních 14 milionů a má 63 mega z USA a 124 milionů globálně. Je to nakonec především komerční film (tedy nikoliv pouze pro náročné, se zaměřením na sběr filmových cen) a těžko říct, jestli si ukořistí nějakou oscarovou nominaci. Popravdě v Lionsgate možná sázejí na jiné vlastní filmy, konkrétně na chystané drama Bombshell. Queen & Slim, což je takové černošské převyprávění Thelmy a Louise, má potom 6,5 milionu a 27 mega z Ameriky. Tenhle malý film se možná ještě vyšplhá ke čtyřicítce. 

Le Mans '66 přidává dalších 6,5 milionu a celosvětově už má 167. A Beautiful Day in the Neighborhood5 milionů a s aktuálními 43 miliony se může těšit na 55milionový finiš z USA. Chadwick Boseman v 21 Bridges si připsal 3 miliony a 23 mega z Ameriky je pořád ještě desítku od udaného rozpočtu. Tohle bude menší komerční průšvih. Co kousky v limitovaném nasazení? Jojo Rabbit už nasbíral 19,2 milionu a jihokorejský Parazit nějakých 18,9 milionu. 

Mezinárodně pak na 18 trzích debutovalo Jumanji: Další level. Premiéry se dočkalo i v Číně, odkud padlo 25 milionů a celkově to zatím dělá 52 mega. Čínská tržba je o 35 % menší než u předchozího dílu, evropská čísla jsou ale zdravější. Film startuje v Americe příští týden. Naši recenzi si můžete přečíst přímo tady.

Zdroj: Forbes

Galerie: 4

Box Office: Ledové království 2 stále ovládá celý svět, i když se do něj pomalu vkrádá Jumanji | Fandíme filmu Box Office: Ledové království 2 stále ovládá celý svět, i když se do něj pomalu vkrádá Jumanji | Fandíme filmu Box Office: Ledové království 2 stále ovládá celý svět, i když se do něj pomalu vkrádá Jumanji | Fandíme filmu Box Office: Ledové království 2 stále ovládá celý svět, i když se do něj pomalu vkrádá Jumanji | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest