Panáček v reality show

The Best of Tvoja tvár znie povedome 2019 (+ video)

8. Prosinec 2019 | napsal(a): | reality show: Tvoje tvář má známý hlas

Tvoja tvár znie povedome 2019

Čeští náckové tohle neuslyší rádi, ale je až překvapivé, v čem všem nás Slováci válcují. Nemají jen vyšší hory, hezčí holky, progresivnější pop music a reprezentativnější hlavu státu, ale i na poli talentových soutěží mají jednoznačně navrch, alespoň co se zpracování týče. Už v dobách, kdy SuperStar byla ještě samostatná, slovenská verze převyšovala tu českou rozdílem Gran Canyonu, zejména proto, že zatímco česká verze připomínala levnou nováckou estrádu, ve slovenské se člověk cítil jako na velkém koncertě. Vyrovnanější je to u tanečních soutěží, tam spíš záleží na osobním vkusu, ovšem je fakt, že oproti usedlé české StarDance je slovenská Let’s Dance modernější. U Tváří je pro běžného diváka rozdíl těžko postřehnutelný, avšak v jemných nuancích má rovněž navrch slovenská verze, především ve větší zábavnosti a menší křečovitosti, V předchozích řadách měly obě verze alespoň plus mínus vyrovnané soutěžící, v té letošní však slovenští soutěžící ty české zcela rozdrtili. Pojďme si proto připomenout desítku nejlepších čísel z již páté řady slovenské Tváře podle názoru DJ Vlada.

10. Rasťo Sokol jako Frankie Goes To Hollywood (Relax)

Moderátor vědomostně soutěžního pořadu Dobře vedieť po třech letech narušil pravidlo, že každý soutěžící musí aspoň jednou vyhrát. Paradoxem však je, že Rasťo válcoval většinu typově podobných starších bavičů a dokázal to především v této osmdesátkové hymně, kterou mají mnozí neodmyslitelně spojenou s filmem Bony a klid.

9. David Hartl a Dominika Mirgová jako Miro Žbirka a Marika Gombitová (V slepých uličkách)

A máme tu první srovnání s českou verzí. Jen o den dříve se s touto slovenskou klasikou představili Robert Urban a Markéta Konvičková. Zatímco však Markéta Roberta totálně zválcovala, David s Dominikou byli mnohem vyrovnanější. Dominika se tak navíc stala možným příslibem do příštího ročníku.

8. Nela Pocisková jako Adele (Rolling In The Deep)

U stálice slovenského showbyznysu, která po mateřské konečně kývla na nabídku účinkovat v Tváři, bylo nesmírně těžké vybírat, jelikož Nela střídala jen výborná a fantastická vystoupení, proto jsem vybral obě její vítězná čísla. Adele je zkrátka vděčná a Nela to opět potvrdila.

7. Saša Gachulincová jako 2Pac (Changes)

Největším překvapením letošní Tváře byla tato modelka, která výrazně nabourala předsudky o modelkách, jelikož se předvedla (řečeno slovy Zuzky Fialové) jako „šašo“, přičemž jejím vrcholem byla imitace hiphopové legendy, která nás před 23 lety opustila.

6. Noel Czuczor jako Rag ‘N’ Bone Man (Skin)

Jednu z nejvýraznějších proměn předvedl tento dosud nepříliš známý mladý herec, který se ze štíhlého mladíka změnil na korpulentního pana zpěváka, přičemž jeho zpěvácký výkon byl podstatně lepší než od Patrika Děrgela, který vloni v české Tváři skončil shodou okolností rovněž na třetím místě jako Noel.

5. Karin Haydu a Zuzka Kraváriková jako Shawn Mendes a Camila Cabello (Seňorita)

Do elitní desítky se dostal i jeden nesoutěžní finálový duet, u kterého se rovněž nabízí srovnání s českou verzí, ve které ke Kateřině Marii Fialové přidali hostujícího Milana Peroutku, což byla chyba, jelikož Milan má mnohem barevnější hlas než Shawn, zatímco Karin se svou lehce jalovou barvou nechala víc vyniknout Zuzku, čímž se víc přiblížily originálu, ve kterém Camila Shawna válcuje. No a nad Zuzčiným outfitem musel nejeden bernardýnek slintat.

4. Nela Pocisková jako Alice Cooper (School’s Out)

Že je Nela vynikající zpěvačka i herečka, to už víme dávno, avšak v tomto vystoupení nejvíce vybočila ze své comfort zone. Nabízí se srovnání s Terezou Maškovou, která tutéž hymnu školáků vloni pouze skvěle zazpívala, zatímco Nela přidala i hereckou složku.

3. Zuzka Kraváriková jako Ellie Goulding (Burn)

Co se týče imitace hlasu, tak naprosto nejvíc se v letošní řadě originálu přiblížila má srdcovka Zuzka. Když člověk zavře oči, tak slyší Ellie. A o tom tato soutěž je.

2. David Hartl jako Freddie Mercury (Who Wants To Live Forever)

Ačkoliv byl letošní vítěz nejlepším mužským předtavitelem zpěvaček, do Top 10 se paradoxně dostal se dvěma muži. U mé vůbec nejoblíbenější queenovky se navíc odehrál duel obou letošních vítězů, který David jednoznačně vyhrál, protože zatímco podání Marka Lambory bylo ploché jako Letiště Václava Havla, David do toho dal mnohem víc výrazu a emocí. Nemluvě o vizuálu, kde u Davida si maskéři pohráli s detailem zubů, zatímco z Marka byl Vlasta Burian.

1. Zuzka Kraváriková jako Maťo Ďurinda (Láska, drž ma nad hladinou)

Nebyl bych to já, kdybych do Top 10 nedal svoji srdcovku hned třikrát a navíc na první místo. Přestože vizuálně to byl spíš kříženec Mira Šmajdy a Angela z Kelly Family, tak ze Zuzčina překrásného hlasu jsem v této legendární slovenské rockové baladě od Tublatanky měl husinu a (řečeno slovy Ondřeje Hejmy) bulel jsem málem jako předčasně senilní rekapista.

Tak to by bylo deset nejlepších čísel letošní slovenské Tváře (a vlastně z obou letošních Tváří dohromady) podle DJ Vlada. A jaká byla nejlepší vystoupení podle vás?

DJ Vlado

Zpěvácké a talentové soutěže sleduji od roku 2004, tedy především ty české a slovenské, ale pro zpestření rád nahlédnu i do zahraničí. V našich končinách je jen málokterý soutěžící, který by mému oku unikl a neutkvěl mi v paměti. Neskromně se tedy troufám označit za experta :-) Od roku 2010 jsem členem Panáčkovy rodiny a obšťastňuji vás svými rekapy :-) Kontakt na mou maličkost: djvlado@seznam.cz :-) Pokud byste si chtěli přečíst moje články i z jiných oblastí než o talent shows, tak máte možnost na mém blogu dj-vlados-world.webnode.cz :-)

Tvoje tvář má známý hlas

Diskuze k článku

Počet komentářů: 3
1
Komentik
Reagovat

No je to pravda. Slovaci kdyz uz neco delaji, tak to chteji mit dokonaly. Cesi to nejak udelaji, aby to bylo – levne, rychle a hlavne z krku. Chybi tomu ta laska a pece, proto je takovej rozdil v kvalite nasich shows. Je to o pristupu, ne ze by oni byli schopnejsi. Snad jen VV jsme meli lepsi – diky Pergnerce, soutezicim. Ale studio melo tri rady na sezeni kvuli usetreni, zatimco na Slovensku asi 12 aby byl hukot atd. Nevim proc je tady vsechno tak odflakly.

2
libena
Reagovat

slováci nás válcuji, to je jasný. mě ohromně baví i porota (s výjimkou té druhé zuzany, která musí mít dvě příjmení), stačili by klidně tři porotci – dano, zuzka fialová a kuly.

z dalších vystoupení bych rozhodně na první dobrou vypichla sourozenecký duet (davida hartla se sestrou) z pomády, pak se mi líbila lana del rey (jak ji fakt nemusím) od karin haydu, noel czuczor jako stromae, janet jackson nebo jason derulo, roztomilou kylie v podání davida hartla. a určitě jich je daleko víc, já se na každý týden těšila a nikdy jsem nebyla zklamaná. jejich česko-slovenské kolo, které mimochodem naprosto přesně naplánovali na státní svátek 28.10. (což u nás tak nějak odignorovali), bylo úžasné. včetně výběru interpretů do rulety. u nás to byli mimoňové :-(

a určitě ještě něco napíšu, napínám paměť :-)

jo a dokonce mi ani nevadilo, že vyměnili moderátora (chyběl pyco)

3
TomTr
Reagovat

@Komentik: až na to že to robí rovnaký tím ľudí a rovnaký režisér.

Přidat komentář