Hlavní obsah

Nejlepší sluchátka od Applu jsou beznadějně vyprodaná. Budou až příští rok

Novinky, rim

Kdo zaváhal, má patrně již smůlu. Navzdory vyšší cenovce se po nových bezdrátových sluchátkách AirPods Pro od společnosti Apple jen zaprášilo. Ve většině obchodů je tento model úplně nedostupný a výrobce na svých oficiálních webových stránkách uvádí, že s další várkou se počítá až příští rok.

Foto: archív výrobce

AirPods Pro

Článek

V obchodech jsou sluchátka Apple AirPods Pro dostupná již od konce listopadu. Jak se ale nyní ukázalo, zájem ze strany zákazníků předčil očekávaní. Novinka je beznadějně vyprodaná a ze stránek Applu se uživatelé dozvědí pouze to, že při objednání nyní se s doručením počítá až 15. ledna, tedy za více než měsíc.

Zájem uživatelů evidentně vůbec nebrzdil ani fakt, že tento model stojí v obchodech 7290 Kč. Tím se řadí spíše do kategorie těch dražších bezdrátových špuntů, neboť ceny základních modelů startují už na méně než tisícovce.

Počítačoví giganti lákají na bezdrátové špunty. Co umí?

Testy
Foto: archív výrobce

AirPods Pro

Případní zájemci musí počítat s tím, že si Apple model AirPods Pro cení na 7290 Kč. To je zatím historicky nejvyšší suma, jakou si americký počítačový gigant za bezdrátová sluchátka naúčtoval.

Novinka nicméně ve srovnání s předchozími modely nabízí celou řadu vylepšení. Sluchátka mají například vůbec poprvé v historii amerického počítačového gigantu gumové nástavce. Novinka tak již nespoléhá pouze na plastovou konstrukci, ale uživatel si může zvolit ze tří různých velikostí nástavců, které mu vyhovují nejvíce.

Dalším velkým vylepšením je integrace funkce aktivního potlačení okolního ruchu. Díky tomu by měla mít sluchátka velmi dobrý přednes i v rušnějším prostředí. Chybět nicméně nebude ani funkce propustnosti, díky níž si uživatelé budou moci do sluchátek pustit prostřednictvím zabudovaných mikrofonů to, co se děje okolo nich – pochopitelně i s hudbou.

Foto: archív výrobce

AirPods Pro

Foto: archív výrobce

AirPods Pro

Špunty stavějí na čipu Apple H1, který má zajišťovat stabilnější propojení s iPhonem, nižší latenci a v neposlední řadě také až dvakrát rychlejší přepínání mezi spárovanými zařízeními. Potěší také podpora hlasových povelů pro virtuální asistentku Siri.

Navzdory vyššímu výkonu je však zmiňovaný čip energeticky úspornější. Díky tomu by výdrž na jedno nabití měla být až pět hodin. V praxi je ale možné přehrávat hudbu až 24 hodin, pochopitelně s využitím dodávaného nabíjecího pouzdra. Výrobce se navíc chlubí rychlým dobíjením. Za pouhých 15 minut se prodlouží výdrž baterie o tři hodiny.

Více se o nových sluchátkách dozvíte v našem dřívějším článku.

Apple v tichosti ukázal prvotřídní sluchátka. Cena ale nepotěší

Hardware

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám