Stolní tenisté z družstva C a D zabodovali

stolní tenisPoslední krajská kola první půlky se odehrála venku. Áčko zavítalo do Jihlavy a Třeště. Béčko hrálo v Třešti a Pelhřimově. Z Jihlavy jsme si odvezli nejkrutější možnou prohru, co jde. Domácí nám nadělili lekci nejvyšší. Bohužel soupeři padalo naprosto všechno. Štěstí ve dvojhrách nás obcházelo velkým obloukem. Koncovky jednotlivých setů končily také pro Jihlavu. V utkání nám nevyšlo prostě nic. V druhém střetnutí proti Třešti to byl boj až do konce. Po čtyřhodinovém souboji z utkání nevyšel výherně nikdo. Z našich hráčů zářil Šoukal, krásné čtyři body z dvojher připsal pro tým. Po celou dobu jsme v utkání prohrávali. V samotném závěru jsme dokázali i výsledek otočit na 8 : 6 pro nás.

V následných dvojhrách domácí vyrovnali na 8 : 8. Poslední dva zápasy, které skončily jednou výhrou a prohrou upravily výsledek na konečných 9 : 9. K senzační výhře chybělo fakt málo. V poslední dvojhře Klíma neproměnil mečbol, čehož využil soupeř a strhl výhru pro sebe, tím Třešti zachránil remízu. Po celkovém shrnutí a průběhu utkání je tato remíza asi spravedlivá. Béčku se podařilo jednou vyhrát a to v Pelhřimově. Tyto důležité body se nerodily vůbec jednoduše. Jednička týmu Borůvka potvrdil svojí formu a v utkání neprohrál. Další tři body uhrál skvěle hrající Skryja. Jedním bodem přispěl Buk. Hodně důležité byly i obě vyhrané čtyřhry, které v konečném sčítání rozhodly o této výhře.

Céčko si během čtrnácti dnů připsalo dvě výhry. Ve Velké Bíteši kluci vyhráli 11 : 7 a doma porazili Polničku 12 : 6. Naše poslední družstvo D porazilo doma první tým tabulky Velkou Bíteš C 13 : 5. Bezchybný výkon předvedl Suchánek. K němu se přidal skvěle hrající mladík Pavelec, který vyhrál všechny svoje dvojhry 3 : 2 na sety. Tento tým hrál také venkovní střetnutí v Řečici. Kluci si přivezli výhru. Nejlépe zabodoval Bradáč, po třech bodech uhrála dvojice Blažek, Hedvábný a dva body získal Motáček. Ještě kluci přidali dvě výhry ze čtyřher. Po shrnutí bodů se zrodila tato krásná výhra 14 : 4. Poslední kola první půlky okresních soutěží se odehrají za čtrnáct dní. Céčko hraje v Oslavici a déčko doma přivítá Nové Dvory.

SK Jihlava – ST Velké Meziříčí 10 : 0
Body: Maštera Martin 0/2, Klíma Petr 0/2, Kampas Jan 0/2, Šoukal Slavomír 0/2
SK ST Třešť – ST Velké Meziříčí 9 : 9
Body: Šoukal Slavomír 4/0, Kampas Jan 2/2, Maštera Martin 2/2, Klíma Petr 1/3
SK ST Třešť B – ST Velké Meziříčí B 10 : 7
Body: Holík Vratislav 2/2, Borůvka Vít 2/2, Vala Daniel 1/2, Buk Martin 1/3
Čtyřhra: Buk, Holík
TJ Spartak Pelhřimov B – ST Velké Meziříčí B 7 : 10
Body: Borůvka Vít 4/0, Skryja Marek 3/1, Buk Martin 1/2, Holík Vratislav 0/2, Vala Daniel 0/2
Čtyřhry: Buk, Holík
Borůvka, Skryja
TJ Spartak Velká Bíteš – ST Velké Meziříčí C 7 : 11
Body: Vala Daniel 3/1, Kupka Jiří 3/1, Bednář Ivan 2/2, Kořínek Stanislav 1/3
Čtyřhra: Kupka, Vala
ST Velké Meziříčí C – TJ Sokol Polnička 12 : 6
Body: Kupka Jiří 4/0, Bednář Ivan 3/1, Kořínek Stanislav 2/2, Dvořák František 1/3
Čtyřhry: Kupka, Bednář
Kořínek, Dvořák
ST Velké Meziříčí D – TJ Spartak Velká Bíteš C 13 : 5
Body: Suchánek Petr 3/0, Pavelec Radek 3/0, Blažek Filip 1/2, Kališ Pavel 0/3, WO 5/0
Čtyřhra: Suchánek, Pavelec
TJ Řečice C – ST Velké Meziříčí D 4 : 14
Body: Bradáč Petr 4/0, Blažek Filip 3/1, Hedvábný Lukáš 3/1, Motáček Tomáš 2/2
Čtyřhry: Bradáč, Motáček
Blažek, Hedvábný

-pk-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.