V čele VMLY&R je Živica, Wavemaker řídí Šimůnek

pondělí, 9. prosince 2019, 12:40 Lidé, Reklama , Aktualizováno MediaGuru

Skupina WPP jmenovala na českém trhu Daniela Živicu do pozice CEO VMLY&R a Ondřeje Šimůnka do pozice CEO Wavemaker.

Daniel Živica, foto: VMLY&R Czech

Daniel Živica, foto: VMLY&R Czech

Agentura VMLY&R oznámila jmenování Daniela Živici na pozici CEO VMLY&R pro Českou republiku. Živica nastoupí 15. ledna 2020 a bude přímo odpovědný Andrewu Dimitriouovi, CEO VMLY&R pro region EMEA.

Živica má podle sdělení agentury spolupracovat se současným řídícím tandenem Terezou Svěrákovou a Tomášem Dvořákem na dalším rozvoji kreativního, strategického a byznysového potenciálu klíčových klientů VMLY&R. 

V nové funkci má být Živicovým hlavním úkolem růst VMLY&R a koordinace projektů v oblasti rozvoje značek a zákaznické zkušenosti na českém trhu.

Daniel Živica přichází do VMLY&R ze sesterské agentury WPP, Wavemaker, kterou v pozici Chairmana vede v Čechách a na Slovensku. Předtím působil dvanáct let v agentuře MEC postupně na různých pozicích až k postům CEO a posléze Chairmana společnosti. 

Z vedení agentury Y&R odešel loni v létě Petr Havlíček, o řízení agentury se dělili Tomáš Dvořák a Tereza Svěráková. Havlíček nově nastupuje do vedení agentury Isobar (skupina Dentsu Aegis).

Ondřej Šimůnek, foto: Wavemaker

Ondřej Šimůnek, foto: Wavemaker

Přesun Daniela Živici se odrazí i na nové struktuře řízení agentury Wavemaker ČR. Do nově zřízené pozice CEO jmenovala s platností od 1. ledna 2020 dosavadního managing directora, Ondřeje Šimůnka. Pozice CEO nahradí ve struktuře agentury dosavadní role managing director a chairman pro Českou republiku a Slovensko.

Ondřej Šimůnek vede agenturu Wavemaker od roku 2015. „Budeme dále rozvíjet naši strategii, která se opírá o silné datové zázemí Wavemaker a rozsáhlé znalosti zákaznického chování k tomu, abychom podpořili obchodní růst našich klientů v rychle se měnícím tržním prostředí,“ sdělil Ondřej Šimůnek.

-mav-

Aktualizováno 9.12. 2019 ve 13:10 o informaci ve změnách vedení agentury Wavemaker