Pokáč v Barvínku: "Jsem rád, když kvůli mně někdo začne hrát na kytaru."

Pokáč v Barvínku: "Jsem rád, když kvůli mně někdo začne hrát na kytaru."
9. prosince 2019 Barvínek Autor: Alžběta Havlová

V Barvínku bylo tentokrát veselo - navštívil nás písničkář Pokáč. Povídali jsme si o všem možném, ale také hráli - Honza Pokorný, jak se tento hudebník doopravdy jmenuje, s sebou vzal i své ukulele.

"Hezký dobrý křesťanský den," zdvořile popřál hned na úvod veselý vousatý hudebník Pokáč, když jsme si začali povídat. Nejprve byl z toho, že je na křesťanském rádiu, trochu nesvůj: "Žádný učený z nebe nespadnul...Tohle ještě říct můžu?" znejistěl čas od času během svého vyprávění a pak se vždy upřímně rozesmál. Jeho písničky - například Hrdinský čin nebo Kouření - hrajeme na Radiu Proglas velmi často, některé ale u nás neuslyšíte. "Počítám, že to jsou ty, kde jsou sprostá slova, že?" ptá se Pokáč a hned bere své ukulele, že nám třeba písničku Pošta zahraje bez toho neslušného slova, které se tam objevuje. 

Poslechněte si povídání o tom, jak se Honza Pokáč dostal k hudbě; jestli je rád, že inspiruje spoustu kluků a holek a třeba i o tom, od kdy ho začalo bavit jezdit na koncerty. Rozhovor v Barvínku naladíte v úterý 10. prosince v 16 hodin, reprízu v sobotu 14. prosince po 11. hodině nebo kdykoliv v našem audioarchivu. 

NyníHudební siesta
Skladba: Koncert pro violoncello a orchestr číslo 1a-moll opus 33; Autor: Saint-Saëns Camille; Dirigent: Válek Vladimír; Sóla: Veis Daniel - violoncello; Soubor: Česká filharmonie
13:00Zprávy ČRo Plus
13:05Odpolední proud
14:00Hudební kompas
14:30Odpolední proud
15:00Zprávy ČRo Plus
15:05Odpolední proud

Další pořady

Šmrnc

Rozhlasové městečko

Regiony

Regiony

Darujte Proglas!