Rozhovory

Jiřina Nepalová: Umožňujeme získat ty nejlepší podmínky

Publikováno: 9. 11. 2019
Autor: Radim Kovács
Foto: Jadran Šetlík
logo Sdílet článek

O služby pojišťovacího makléře má každoročně zájem stále více firem a podnikatelů, včetně těch malých a středních. RENOMIA poskytuje komplexní služby i v oblasti risk managementu, zaměstnaneckých programů či finančních služeb občanům. Nejen o tom, ale i situaci na pojišťovacím trhu, jsme si povídali s ředitelkou a zakladatelkou společnosti Jiřinou Nepalovou.

Co podnikatelé a firmy nejvíc oceňují na službách pojišťovacího makléře, jako je RENOMIA?

Pojistný svět je čím dál složitější a v rozsáhlé nabídce pojistných produktů je stále těžší se zorientovat. Klientům pomáháme v sestavení optimálního pojistného programu, který bude krýt skutečně potřebná rizika. Trendem poslední doby je také rizikům co nejvíc předcházet. To je důležité i pro snížení škodního průběhu, v důsledku čehož se zvětšuje manévrovací prostor při jednání o ceně za pojištění. Jako společnost s globálním přesahem navíc můžeme klientům zajistit často i netradiční řešení ze zahraničí. 

Řízení rizik − jak přesně to funguje?

U nás pomáhá klientům v řízení a předcházení rizik Oddělení risk managementu v čele s dlouholetým kolegou Tomášem Traganem. Postup je většinou takový, že risk manažer přijde do firmy a v rámci prohlídky zaznamená veškerá rizika a zároveň možnosti, jak je optimalizovat. Následně sepíše rizikovou analýzu, která na jedné straně pomůže firmám odstranit některé nedostatky, na druhé může být i podkladem pro získání lepších podmínek pojistného. Zažili jsme mnohokrát i situaci, kdy některé naše rady ušetřily výrobním podnikům ve svém důsledku miliony korun. 

Zmínila jste také globální přesah vašeho působení. Co přesně je tím myšleno?

RENOMIA je díky svým zahraničním pobočkám, vlastní síti RENOMIA EUROPEAN PARTNERS i mezinárodním makléřským sítím schopna zajistit klientům pojištění kdekoliv na světě. Letos jsme se navíc spojili s globálním partnerem v podobě společnosti Gallagher, která získala minoritní 30% podíl. Gallagher je stejně jako my rodinná firma, působí na trhu bezmála sto let a z pohledu tržeb je čtvrtým největším makléřem na světě. Věříme, že tento krok ještě více pomůže našim klientům v získání nadstandardních pojistných podmínek či s pojištěním jejich aktiv v zahraničí.

Pojďme zpět do Česka − ovlivní klienty například plánované zdanění rezerv pojišťoven?

Tento krok nepovažuji za správný a mám opravdu obavy, že se může nepříznivě projevit ve službách pojistitelů ve směru ke klientům, ale také ve zdražení pojistek. Již nyní je toto varování hlasitě slyšet ze strany pojistitelů a této odezvě z trhu na návrh zákona by měli politici naslouchat a brát ji se vší vážností. Zdanění rezerv se může dotknout nepříznivě jak firem, tak občanů. 

Jak vnímáte poskytování služeb občanům, je i to pro vás zajímavá oblast?

Vnímáme ji jako perspektivní. Vidíme, že i občané chtějí zkušeného a renomovaného partnera a jeho pomoc například při složitých škodách. Proto jsme se aktivně pustili do budování týmu poradců a již nyní poskytujeme služby mnoha tisícům občanů. Realizujeme také programy pro zaměstnance firem a umožňujeme, aby si mohli sjednat dobré pojistky a mít partnera, který jim pomůže, když budou pomoc potřebovat.


Jiřina Nepalová

Jiřina Nepalová působí v oblasti pojišťovnictví již od roku 1978.

V roce 1993 založila se svými dvěma syny Pavlem a Jiřím společnost RENOMIA, ve které dodnes působí jako ředitelka.

RENOMIA je dnes vedoucí mezinárodní společností poskytující služby v oblasti pojištění, risk managementu a finančních služeb firmám i občanům ve střední a východní Evropě.

Ve své funkci získala Jiřina Nepalová celou řadu odborných a manažerských ocenění. Od roku 2009 je členkou prezidia AČPM a současně zastává pozici předsedkyně.

reklama

https://www.weedy.cz https://www.weedy.cz https://www.weedy.cz

Mohlo by vás zajímat

Více článků