TOPlist

Harmony OS od Huawei uvidíme příští rok na více zařízeních. Půjdou i na globální trh

Harmony OS

Huawei stále nemá kvůli restrikcím amerického ministerstva obchodu přístup k aplikacím a službám Google, z tohoto důvodu se jeho nejnovější smartphony řady Mate 30 nedostaly na západní trhy. Přestože čínská firma stále doufá v obnovení spolupráce s Google, připravuje si zadní vrátka v podobě operačního systému Harmony OS. Ten má být jedním systémem pro různé typy zařízení, mezi nimiž by neměly chybět ani chytré telefony.

Zařízení s Harmony OS zamíří do Evropy, smartphony to však nebudou

Platforma Harmony OS byla zatím použita pouze na televizoru Honor Vision, v blízké budoucnosti by se ale měla rozšiřovat na další zařízení. Podle aktuálního oficiálního vyjádření Huawei můžeme očekávat její použití na chytrých hodinkách, inteligentních reproduktorech, televizorech a také na náhlavních VR soupravách. Potěšující je, že všechna tato zařízení se mají mimo jiné prodávat i v Evropě.

Huawei Harmony OS

Podle Huawei zatím nemáme očekávat nasazení Harmony OS na smartphonech, kde bude čínský gigant věrný Androidu, pro západní trhy však musí nahradit služby a aplikace Google vlastním řešením. Je jen na vývojářích aplikací a her, zda na tuto hru přistoupí.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku