Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Banka CREDITAS založila nemovitostní fond a současně hlásí 90 tisíc klientů

10.12.2019  |  Zdeněk Bubák, zpráva Banky CREDITAS
  


Obrázek: Banka CreditasBanka CREDITAS měla na konci listopadu přes devadesát tisíc klientů. Kromě růstu počtu klientů se této mladé bance rozšiřuje i portfolio produktů, které si mohou klienti zřídit. Novinkou jsou investice do nemovitostního fondu. CREDITAS fond se zaměřuje hlavně na komerční nemovitosti, které vytvářejí pravidelné příjmy z nájmu. Cílem fondu je dlouhodobé stabilní zhodnocení okolo 5 % ročně.


„Nespekulativní investice do realit jsou obecně spíše konzervativní a jako takové mohou být dobrým doplňkem portfolia rozložení majetku u klientů, pro něž jsou akcie příliš rozkolísané,“ říká ředitelka retailového bankovnictví Banky CREDITAS Věra Pavlišová.
 
Zakladatelem a jediným akcionářem nemovitostního fondu je Banka CREDITAS. Fond vytváří jednotlivé podfondy, aktuálně CREDITAS Nemovitostní I, podfond SICAV, přičemž klienti si kupují investiční akcie příslušného podfondu. V současné době jsou možné jednorázové investice v objemu alespoň 100 tisíc korun, výhledově půjde investovat i pravidelně v menších objemech.

Žebříček s nejlepšími osobními účty podle odborníků - zde
Kalkulačka Vám odpoví, která banka nabízí účet s nejnižšími poplatky - zde


Investice podfondu budou směřovány na realitní trh, a to primárně do funkčních nemovitostí v České republice, které jsou schopné generovat okamžitý hotovostní tok. Jedná se především o komerční nemovitosti, jako jsou administrativní budovy, obchodní a multifunkční centra, skladové a logistické parky a průmyslové objekty.

Cílem fondu je dosahovat v dlouhodobém horizontu stabilního zhodnocení okolo 5 % ročně díky výnosům z koupených nemovitostí, tedy primárně z pronájmu. Strategie fondu počítá i s případnými prodeji nemovitostí, pokud přinesou odpovídající zisk s tím, že výnosy z investic budou reinvestovány.

„Investice do fondů, a to i konzervativních, nejsou vhodné pro každého. Proto se také vždy nejprve vyplňuje investiční dotazník, který určí typ klienta podle znalostí, příjmů, úspor a vztahu k riziku. Obecně platí, že fond následuje až po klasických produktech, jako jsou spořicí účty či termínované vklady,“ upozorňuje Věra Pavlišová.

Po dobu prvotního úpisu neúčtuje banka klientům žádné vstupní poplatky. Investiční horizont by měl být minimálně 5 let.
 
Toto propagační sdělení zpracovala Banka CREDITAS a.s. a nejedná se o veřejnou nabídku, nabídku k uzavření smlouvy ani výzvu k podávání nabídek. Informace v tomto sdělení mají pouze informativní charakter a nelze je považovat za radu k jednotlivé investici a nejedná se o investiční doporučení ani investiční poradenství. S investičními nástroji jsou spojena různá investiční rizika, hodnota investice může kolísat a návratnost investované částky není zaručena. Minulé výnosy nejsou záruky budoucích. Banka CREDITAS vyzývá investory, aby se důkladně seznámili se Statutem fondu, dodatkem ke statutu týkajícího se příslušného podfondu a sdělením klíčových informací pro investory (KIID), které jsou dostupné v českém jazyce v elektronické verzi na www.creditasfond.cz. Z informací uvedených v tomto sdělení není možné odvozovat žádná práva a povinnosti. Banka neručí za správnost a úplnost uvedených informací.


      
  



reklama

Spořicí účet + s výhodnou sazbou až 4,60 % p.a.více
Termínovaný vklad - garantovaná úroková sazba až 4,70 % p.a. u měsíčního vkladuvíce
Stavební spoření od Buřinky - dvojnásobná státní podpora na 5 let, sjednání zdarma a bonus za vklad až 8 500 Kčvíce
Účet OPEN - úrok až 5 % p.a.více




všechny články
Dále v rubrice

UniCredit Bank má nový design aplikace

Obrázek: Mobil v ruce UniCredit Bank změnila začátkem května design aplikace Smart Banking. Mobilní aplikace klade větší důraz na vizuální zobrazení produktů, má čitelnější font a byla upgradována na novou verzi pro mobilní telefony iPhone. V článku nalezente také...

Stagnují letos dluhopisy a dluhopisové fondy?

Obrázek: Graf akcie Akcie a dluhopisy vykázaly v roce 2022 po delší době shodný vývoj, když společně zaznamenaly výraznější propady. Stejný směr nalezly obě třídy aktiv i v roce 2023, ale tentokrát udělaly investorům radost a shodně přinesly výrazné kladné zhodnocení...

Proč se zajistit na stáří investováním?

Obrázek: Laptop investování Do důchodu se neprošetříme a nemůžeme se ani spolehnout na to, že se o nás postará stát. Jedná se o známá a často opakovaná fakta, která dokládá několik jednoduchých čísel. Stejně tak existuje několik úvah, co s tím každý z nás může udělat. Více se dozvíte v našem článku...

Třetí banka spouští okamžité Europlatby

Obrázek: Eura a přesýpací hodiny Fio banka, jako třetí banka v pořadí, spouští okamžité Europlatby. Jejich odesílání i přijímání je zdarma. Okamžité SEPA platby již od druhé poloviny roku 2020 nabízí tuzemská Oberbank a od května 2023 J&T Banka...

všechny články v rubrice









   


Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz