Online burza OKEx spouští obchodování s opcemi

Jedná se vůbec o první burzu kryptoměn, která pod jednou střechou nabízí C2C (obchodování mezi fyzickými osobami), spotové obchody, futures, swapové obchody s cennými papíry s nekonečnou platností a obchodování s opcemi

OKEx, dle objemu transakcí největší světová online burza nabízející spotové obchody a futures, dnes oznámila zahájení obchodování s opcemi. Platforma OKEx Options, kterou si burza sama vyvinula od základů představuje kompletní upgrade stávající obchodní platformy a je postavena na rychlejší, stabilnější a robustnější infrastruktuře. Obchodování s opcemi bude na burze OKEx plně zahájeno dne 27. prosince 2019, přičemž od 12. prosince 2019 poběží simulace.

Tato tisková zpráva obsahuje multimédia. Celou tiskovou zprávu si můžete prohlédnout zde: https://www.businesswire.com/news/home/20191209005034/en/

Díky této nové službě je burza OKEx první burzou kryptoměn, která nabízí C2C, spotové obchody, futures, swapové obchody s cennými papíry s nekonečnou platností a obchodování s opcemi, a to pod jednou střechou. Uživatelé si mohou vybrat ze široké nabídky produktů a služeb, podle svých obchodních strategií a potřeb.

Obchodování s opcemi je druh derivátových obchodů, při kterém má kupující možnost nakupovat nebo prodávat aktiva po zaplacení příslušné ceny.

Platforma OKEx Options nabídne možnost nákupu i úpisu opcí, což zlepší flexibilitu obchodování a průhlednost trhu díky tomu, že ceny, za které se bude obchodovat budou reagovat na tržní trendy. Platforma burzy OKEx nabízí podstatné zlepšení oproti ostatním platformám, které podporují nákup opcí.

Součástí platformy OKEx Options je také důkladný systém ochrany před manipulacemi. Cílem tohoto systému je zabránit manipulacemi s cenami a platforma OKEx při výpočtu poctivé ceny využívá průměrnou cenu spotových transakcí z různých platforem.

Cena je burzou OKEx počítána v reálném čase, s využitím cenového modelu Black-scholes. Díky tomu není možné cenu ovlivnit jednou transakcí nebo nabídkou a trh s opcemi tak reaguje pouze na odhadovanou volatilitu (kolísání ceny).

“Těšíme se na spuštění obchodování, protože poptávka po obchodování s opcemi na kryptoměnovém trhu derivátových produktů ve všech klientských segmentech roste, a to zejména u institucionálních klientů, kde je růst vůbec nejrychlejší. Naším cílem je nabízet nejširší portfolio nástrojů pro obchodování a řízení rizik všem klientům, od institucionálních až po drobné účastníky trhu,” řekl Jay Hao, generální ředitel firmy OKEx.

“Opce jsou jedinečným instrumentem, který obchodníkům umožňuje spravovat a hodnotit volatilitu kryptoměn díky kombinaci opčních kontraktů. Navíc opce dávají obchodníkům možnost využívat i další služby. Protože trh s kryptoměnami stále roste a vyvíjí se, chceme vytvořit a nabídnout komplexní balík derivátových produktů a řešení, která obchodníkům umožní optimalizovat své nákupní a prodejní strategie. Platforma OKEx Options je významným krokem při naplňování tohoto cíle.”

Prohlédněte si zdrojovou verzi této tiskové zprávy na webových stránkách businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20191209005034/en/

Kontaktní informace

Média

Vivien Choi, media@okex.com

Zdroj: OKEx

Klíčová slova Malta-burzy-měna-počítače-OKEx

Oblast
Evropa, EU, NATO (es)

Kategorie
Finance, ekonomika
IT, telekomunikace

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.