Hlavní obsah

Zneužívající chování nebudeme tolerovat, řekl šéf NHL Bettman

Monterey

Vedení NHL bude intenzivně pracovat na zavedení změn, aby se dokázalo lépe vypořádat s problematickým chováním, jaké muselo v minulých dnech řešit v případech několika trenérů. Možnými opatřeními jsou povinná školení či "horká linka" pro hráče. Novinářům to řekl komisionář soutěže Gary Bettman po zasedání Rady guvernérů na Floridě.

Foto: Ross D. Franklin, ČTK/AP

Bill Peters - ilustrační foto.

Článek

"Začlenění a rozmanitost nejsou pouhá slova. Naše poselství je jednoznačné: nebudeme tolerovat jakékoliv zneužívající chování," řekl Bettman. Trenéři podle něj budou muset v budoucnosti absolvovat povinné školení týkající se rasismu a šikany. Zprovozněna by měla být i "horká linka", na kterou by hráči mohli oznamovat své problémy.

Zástupci NHL se chováním trenérů vůči hráčům zabývali v souvislosti s případem kanadského útočníka nigerijského původu Akima Aliuho, jehož dnes již bývalý trenér Calgary Bill Peters rasisticky urážel v sezoně 2009/10. Na Peterse si vedle Aliua stěžoval také jeho bývalý svěřenec z Caroliny Michal Jordán, jenž kouče obvinil z fyzického násilí.

Z nevhodného chování připomínajícího šikanu v minulých dnech někteří hráči nařkli i nedávno odvolaného trenéra Toronta Mikea Babcocka, jenž byl Petersovým mentorem. V Chicagu zase odstavili od mužstva asistenta Marca Crawforda, kterého vyšetřují kvůli nařčení z fyzického násilí na svěřencích z minulosti.

Reklama