Hlavní obsah

Stát přispěje pozůstalým po obětech střelby v Ostravě 300 tisíc. Rozezní se sirény

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý 17. prosince se v celé republice rozezní sirény na uctění obětí střelby v ostravské nemocnici. Houkat budou dvě minuty a 20 vteřin. Pozůstalí obětí by měli dostat 300 tisíc korun, uvedl premiér Andrej Babiš (ANO).

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Policisté a zdravotníci před ostravskou fakultní nemocnicí

Článek

„Dohodli jsme se, že přispějeme pozůstalým částkou 300 tisíc,“ řekl v Ostravě premiér po schůzce s ministrem vnitra Janem Hamáčkem (ČSSD), hejtmanem Moravskoslezského kraje Ivo Vondrákem (ANO) a primátorem Tomášem Macurou (ANO).

Útočník v Ostravě chtěl střílet dál, měnil si zásobník, tvrdí svědkyně

Krimi

„Toto je částka, kterou přispěje vláda, kraj a město. Předpokládám, že bude i veřejná sbírka, že naši lidé vyjádří svoji podporu pozůstalým ještě jinou sbírkou, kde budou moci občané přispět, jak to bylo v případě OKD,“ dodal premiér.

Vzal si do hlavy, že je těžce nemocný, popsal střelce z Ostravy nadřízený

Krimi

Oznámil také, že k uctění památky obětí se v úterý 17. prosince po celé České republice rozezní sirény a budou houkat dvě minuty a 20 vteřin. Podobně to bylo při střelbě v Uherském Brodě v únoru 2015, kde útočník zavraždil sedm mužů a jednu ženu.

Pachatel střelby v Ostravě si před zásahem policie prostřelil hlavu

Krimi

Při střelbě v ostravské fakultní nemocnici v úterý zemřelo šest lidí, střelec zabil čtyři muže a dvě ženy. Poté spáchal sebevraždu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám