Manželka do mě strčila, přijel si postěžovat policistům opilý řidič

  17:20
Policistům v Domažlicích si přijel na služebnu postěžovat muž, že ho fyzicky napadla jeho manželka. Oznámil, že do něj strčila a on upadl na zem. Ukázalo se však, že má značně upito, a protože přijel autem, bude se zpovídat z trestného činu.
Služebna Policie ČR

Služebna Policie ČR | foto: Josef Gabzdyl, iDNES.cz

Muž přijel za policisty na služebnu v Domažlicích v pondělí ve večerních hodinách z Klenčí pod Čerchovem. 

„Už při parkování před budovou policie na sebe upoutal pozornost. Policisté ze stylu jeho jízdy usoudili, že musí být buď pod vlivem alkoholu, nebo jiných omamných nebo psychotropních látek,“ sdělila domažlická policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Tušení policistů se potvrdilo, když šestatřicetiletého šoféra vyzvali, aby se podrobil dechové zkoušce. „Měla pozitivní výsledek, a to 3,36 promile alkoholu,“ doplnila Brožová.

Opilý muž putoval do lékařského zařízení, kde se podrobil vyšetření spojenému s odběrem krve. Tím, že řídil pod vlivem alkoholu, se dopustil ohrožení pod vlivem návykové látky, a hrozí mu tak až rok vězení.

Fyzické napadení, kterému čelil od manželky, policisté evidují jako přestupek proti občanskému soužití. Oběma případy se nadále zabývají.

Autor: