Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
10. 12. 2019 18:51 − 7295× − 4

Nasadí Hyundai B-tým?

U Hyundai mají stále nadbytek jezdců, který výrazně převyšuje počet aut v prvním týmu. Řešení by mohl přinést B-tým.

Korejská značka má pro nadcházející silnou sestavu dvou jezdců s jistotou všech startů když nejde o nikoho jiného než letošního mistra světa Otta Tänaka a Thierry Neuvilla, ty ve třetím autě doplní Sébastien Loeb a Dani Sordo plus v Alzenau mají nadále zájem o služby Craiga Breena i Andrease Mikkelsena. Ti se letos více či méně starty podíleli na sbírání bodů pro Hyundai, který si poprvé ve své historii mohl připsat titul mistra světa mezi značkami a Korejci by rádi našli cestu, jak Norovi s Irem umožnit v týmu setrvat dál. Tou by mohlo být nasazení B-týmu, což je strategii, jíž si Hyundai vyzkoušel před rokem 2017, kdy nasazoval sekundární ekipu pod hlavičkou Hyundai Motorsport N pro Haydena Paddona, který také s tímto "týmem" vyhrál svůj jediný podnik MS.

Pokud však jde o budoucí plány, Andrea Adamo zatím zůstává podobně tajuplný, jako například Tommi Mäkinen. "Bavíme se tu o hodně věcech a hodně různých scénářích. Pracujeme na tom spolu s Craigem a Andreasem. Hodně se snažíme, aby zůstali součástí týmu. Všichni víme, že příští rok bude v MS méně vozů WRC a pracuju na tom, abych našel cestu, jak jejich počet navýšit. Jak jste mohli vidět už letos, už jsem nějaké cesty našel a v tom chci dále pokračovat. Nevím kdy nebo jak se to může povést zrealizovat, ale nejdůležitější je mít alespoň nápad a ten se pak může změnit v cíl a cílem je, aby se vše povedlo zrealizovat," říká Andrea Adamo.

V éře současných vozů WRC se Hyundai povedlo se 4 autama jet například ve Walesu 2017, kdy kromě tehdy klasického trojlístku Neuville, Sordo, Paddon usedl do i20 WRC také Andreas Mikkelsen. Zda se v příštím roce dočkáme kvarteta Hyundai častěji, to se teprve ukáže, ale korejská značka by nemusela být v tomto osamocena, protože prosakují informace o tom, že na vybraných soutěžích by mohlo být i více Toyot než obvyklý trojlístek, když kromě Takamoto Katsuty má zájem několik startů ze svých zdrojů realizovat i J-M Latvala.

Komentářů celkem: 4
11. 12. 2019 08:36
0 0
Bylo by to od H logické pokud chtějí obhájit titul, vypadá to že Toyota bude nasazovat skoro na všechny soutěže 4 auta..
11. 12. 2019 15:14
0 0
A kdo teda za M-sport??
11. 12. 2019 18:31
0 0
Osobně si myslím Lappi, Sunninen a Greensmith
11. 12. 2019 18:36
0 0
Lappi by se mohl rozvinout jako jednička týmu a další 2 jezdci by se dal učili..
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!