AMD Radeon Adrenalin 2020 (19.12.2) – nová verze ovladačů přináší hromady novinek a vylepšení Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Úterý, 10 prosinec 2019
Přejít na obsah
AMD Radeon Adrenalin 2020 (19.12.2) – nová verze ovladačů přináší hromady novinek a vylepšení
Radeon boost a dal
alt

 

 

 

 

 

  • AMD Radeon Adrenalin 2020 (19.12.2)

                 – nová verze ovladačů přináší hromady novinek a vylepšení!

Jak víte, AMD každý rok vydává jednu opravdu velkou aktualizaci ovladačů. Ta se nezaměřuje jen na lepší výkon grafik v různých hrách, ale obecně hlavně na výrazné změny, inovace a novinky v samotném jádru ovladačů a funkcí kolem. AMD samozřejmě vydává nové ovladače mnohokrát do roka, kdy jde většinou o menší update související s vydáním nových her, či opravami a vylepšeními v souvislosti s některými aplikacemi apod. Na konci roku pak přináší větší balík a ten nejnovější právě dorazil …

  • AMD Radeon Software Adrenalin 2020 Edition (19.12.2)

Co si připravilo AMD letos? Je toho hodně! V první řadě AMD předělalo od píky programování samotných ovladačů, včetně jejich instalace. Ta by měla být rychlejší, a hlavně méně problematická, pokud jde o problémy, pokud třeba už máte nainstalovaný nějaké ovladače apod. Nově máte možnost zachovat nastavení mezi instalacemi, nebo udělat zcela čistou instalaci apod.

Samotné rozhraní a vzhled ovladačů doznal také výrazných změn. Nově se díváme na Radeon Software App, které nabízí přístup k mnoha funkcím, nastavením, integrovanému webovému prohlížeči apod. Aplikace si rozumí s nainstalovanými hrami a nabízí základní přehledy.

Samozřejmě zásadní zůstává přístup k AMD Radeon funkcím, z nichž mnohé se dočkaly znatelného funkčního vylepšení. Mezi mnoha věcmi jmenujme některé. Nedávno představená a velice funkční a praktická funkce Anti-lag, je nově podporována prakticky ve všech hrách, nově i pod DirecX9 a běží na NAVI i GCN. A lze ji zapnout globálně :).

Pokud jste si už zvykli na tu skvělou ostřící funkci Radeon Image Sharpening, tak nově byla rozšířena i pro hry s DirectX11, zapnutí a vypnutí lze nyní provádět přímo při hraní hry a můžete nastavit účinnost a viditelnost toho ostření. Dostupná je na všech grafikách VEGA a NAVI včetně integrovaných v procesorech.

AMD přidává také nové filtry, včetně těch, které využívají umělou inteligenci. Na rozdíl od NVIDIA a jeho podobné funkce DLSS, které se firma snaží neúspěšně procpat do her, AMD s tím míří hlavně pro vylepšení videa a fotografií. DirectML filtry jsou přístupné pro různé aplikační použití.

  • Integer scaling pro Radeon!

AMD už delší dobu vylepšuje ovladače hlavně na základě podmětů přímo od nás uživatelů. A jedním z největších přání komunity Radeonů bylo zapracování Integer scaling, tedy funkce, která je velmi užitečná u starších her s nízkým rozlišením, které vypadají díky tomu hodně rozmazaně. Tato funkce, kterou už najdeme u Intelu i NVIDIA, umožňuje prostě „zvětšit pixely“ díky čemuž je objekt znatelně ostřejší ve výsledku.

Tato extrémně užitečná funkce zejména pro starší hry funguje napříč grafikami AMD a jednoduše ji zapnete přes ovladače. Výsledný efekt funguje bez ztráty výkonu a je velmi přínosně viditelný, takže snad tím AMD udělalo komunitě radost.

Tím ale novinky nekončí. AMD také představilo novou zajímavou zcela novou funkci, která může výrazně zvýšit praktický výkon a využitelnost i slabších grafik pro hraní ve vysokém rozlišení. Jmenuje se Radeon Boost. V čem spočívá?



 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Marvel 1943: Rise of Hydra – využije úžasně vypadající UE 5.3!
Marvel 1943: Rise of Hydra – využije úžasně vypadající UE 5.3!Pondělí, 25 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 469x
Komentářů: 0
Horizon Forbidden West vyšlo na PC – solidní port!
Horizon Forbidden West vyšlo na PC – solidní port!Pátek, 22 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1514x
Komentářů: 8
Baldur's Gate 3 se nedočká DLC, datadisku ani pokračování!
Baldur's Gate 3 se nedočká DLC, datadisku ani pokračování!Čtvrtek, 21 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1212x
Komentářů: 1
Alien: Romulus – nový film naváže na klasiku!
Alien: Romulus – nový film naváže na klasiku!Středa, 20 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1894x
Komentářů: 4
The Acolyte – hraný Star Wars seriál v novém stylu
The Acolyte – hraný Star Wars seriál v novém styluÚterý, 19 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1149x
Komentářů: 0
Far Cry slaví 20 let! Také si přijdete staří?
Far Cry slaví 20 let! Také si přijdete staří?Čtvrtek, 14 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1905x
Komentářů: 3