Takhle rozhodně ne. Od čeho máme sběrný dvůr?
Gauč vyhozený u kontejnerů v ulici K Bělidlu

Fotografie gauče vyhozeného v ulici K Bělidlu a rozměrným plastem zahlcený kontejner v ulici K Jakubu z pondělí 9. prosince jsou příklady, jak se rozhodně třídit odpad nemá. „Od čeho máme sběrný dvůr?“, říká Katka Hladíková z technického oddělení Městského úřadu Kutná Hora, která má odpady na starosti a upozorňuje, že komunální odpady, objemný stavební odpad, rostlinný odpad, nebezpečné odpady i elektrozařízení mohou občané odkládat ZDARMA ve sběrném dvoře v Zelenkově ulici, v areálu bývalé mazutové  kotelny.

Otevřen je v úterý a čtvrtek od 9 do 17 hodin, ve středu a pátek od 7 do 18 hodin a v sobotu od 8 do 17 hodin. Dne 27,. 12 bude otevřen od 9 do 15 hodin. Ve dnech 28. a 31. 12. bude zavřeno.

Město nově vybudovalo čtyři zpevněné plochy pod kontejnery v ulicích Puškinská, K Jakubu, Zemanova a v Poličanech. „V Dolní ulici jsme vybudovali stěnu na kontejnerovém stání,“ konstatovala Katka Hladíková a dodala, že podobný odpad, který se objevil v ulicích K Bělidlu a K Jakubu tam však rozhodně nepatří.

pra, foto: kh

 

 

 

Zavřít menu