<

Osmnáctka bere do Zuchwilu mladíčka Ryšavého, repre debut vyhlíží Sajdl

Martin Ryšavý | Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

11. prosince 2019, 9:05

Martin Voltr

O vánočních svátcích nebude zahálet ani česká reprezentace do 18 let. Svěřenci Karla Berana se vydají na tradiční turnaj pěti zemí do švýcarského Zuchwilu, kde se popasují se čtveřicí evropských soupeřů v čele s Finskem.

Za poslední tři roky získala osmnáctka na vánočním turnaji kompletní sadu pomyslných medailí. Poslední prvenství vybojovala v roce 2016, loni skončila druhá za Finskem. Právě Seveřany a také domácí Švýcary letos potkala už na dvou turnajích, teď si vzájemné duely zopakuje.

Velmi přínosná ale bude i první konfrontace s Němci, ti ji totiž (stejně jako Finové) čekají v základní skupině mistrovství světa, do jehož elitní skupiny postoupili. Čtvrtým soupeřem budou Slováci, kteří na srpnovém Hlinka Gretzky Cupu předvedli víc než sympatické výkony.

Čeští trenéři znovu vyzkoušejí hráče napříč širším kádrem. Malíka, Bednáře, Svozila a Myšáka má k dispozici dvacítka a s mladším kádrem nepojedou ani v případě, že by si na domácím šampionátu nezahráli. Nepřipojí se ani žádní krajánci, sestavu tentokrát výhradně tvoří hráči z domácích soutěží.

Figuruje mezi nimi i jeden talent mladšího ročníku 2003. Martin Ryšavý dotáhl sedmnáctku coby kapitán (byť céčko měl až ve druhé polovině turnaje) k bronzové medaili na World Hockey Challenge, kde se ukázal v opravdu vynikajícím světle. Pokud by vítkovický forvard takto pokračoval, na MS osmnáctek má reálnou šanci.

Tomáš Sajdl

Tomáš Sajdl | Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Na turnaj ale může vyrazit ještě i mladík, který zatím neodehrál v reprezentačním dresu ani minutu. Přesněji řečeno neodchytal. Mezi třemi nominovanými brankáři figuruje Tomáš Sajdl – mistr mladšího dorostu 2018 strávil loňskou sezonu v krajském přeboru mužů, ale teď je nejlepším gólmanem juniorského turnaje O Pohár DHL a i jeho zásluhou vede Hradec Králové tabulku.

O místo v brankovišti se na kempu bude ucházet v konkurenci Pavla Čajana a Oldřicha Cichoně. Na samotný turnaj zamíří pouze dva maskovaní mladíci.

Celá akce je vzhledem k vánočním svátkům rozdělená do dvou částí. Nejprve bude osmnáctka trénovat od pátku 20. do neděle 22. prosince v Jihlavě, potom se sejde ve středu 25. prosince dopoledne v Praze-Holešovicích a vydá se na dlouhou cestu do Zuchwilu.

Pod Alpami ji pak čekají čtyři bitvy ve čtyřech dnech, od 26. prosince postupně vyzve Německo, Finsko, Slovensko a Švýcarsko.

Nominace českého týmu

Brankáři:
Pavel Čajan (Liberec), Tomáš Sajdl (Hradec Králové), Oldřich Cichoň (Sparta Praha). Na turnaj pojedou jen dva brankáři.

Obránci:
Vladimír Kremláček (Plzeň), Michal Hrádek (Pardubice), Jan Hampl, Filip Kovář (oba Liberec), Ondřej Baláž (Litvínov), Tadeáš Talafa (Zlín), Jakub Naar (Hradec Králové).

Útočníci:
Stanislav Vrhel (Chomutov), Sebastián Malát (Plzeň), Michal Rouha (Pardubice), Vojtěch Jiruš (Liberec), Lukáš Stehlík (Litvínov), Tomáš Chlubna (Jihlava), Tobiáš Handl (Olomouc), Tomáš Urban (Kladno), Jakub Malý (Kometa Brno), Martin Ryšavý (Vítkovic), Josef Slavíček, Jakub Konečný (oba Sparta Praha).

Náhradníci:

Obránci: Daniel Malák (Plzeň), Jiří Háva (Litvínov), Dominik Vacík (Mladá Boleslav), Marek Bláha (Sparta Praha). Útočníci: Josef Koláček (Chomutov), Dominik Luža (Zlín), Dominik Binias (Fribourg-Gottéron, Švýcarsko), Joshua James Mácha, Daniel Ministr (oba Olomouc), Pavel Matěj, Nico Geidl (oba Třinec), Michal Simon (Mladá Boleslav), Michal Klimo (Sparta Praha).

Realizační tým:

Manažer: Petr Studnička
Hlavní trenér: Karel Beran
Asistenti trenéra: Milan Plodek a Radim Skuhrovec
Trenér brankářů: Václav Fürbacher
Videotrenér: Tomáš Vrábel
Lékař: MUDr. Jan Jandejsek
Fyzioterapeut: Robert Charvát
Kustod: Pavel Štechmüller

Program turnaje v Zuchwilu

Čtvrtek 26. prosince:
16:00 Švýcarsko – Slovensko
19:30 Německo – Česko

Pátek 27. prosince:
15:00 Německo – Švýcarsko
18:30 Česko – Finsko

Sobota 28. prosince:
15:00 Finsko – Německo
18:30 Česko – Slovensko

Neděle 29. prosince:
15:00 Slovensko – Finsko
18:30 Česko – Slovensko

Pondělí 30. prosince:
11:30 Finsko – Švýcarsko
15:00 Slovensko – Německo

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz