Rozjezd

Mladoboleslavská rodačka Miluška Voborníková (69) studovala zdravotnickou školu, ale dřímal v ní komediální a pěvecký talent. Ten naplno zúročila v roce 1968 během konkurzu v divadle Semafor. Mezi kolegy, kteří měli mnohem více zkušeností, nezapadla.

  • Vystupovala se skupinou Suchý - Šlitr i Šimek - Grosmann
  • Několikrát se umístila na předních příčkách v anketě Zlatý slavík
  • Získala cenu publika na festivalu Děčínská kotva
  • Zabodovala na polském festivalu v Sopotech
  • Spolupracovala s těmi nejzvučnějšími jmény - Pavel Bobek, Waldemar Matuška, Naďa Urbánková, Jitka Molavcová, Jiří Korn
  • Vydala dvě sólová alba
  • Zpívala se skupinou Apollobeat

O fous

Sedmdesátá léta pro ni znamenala vrchol kariéry. Ke všemu ještě na poslední chvíli unikla smrti. Při autonehodě utrpěla četná zranění a probudila se až po týdnu v ostravské nemocnici. Její život visel na vlásku a dodnes má na hlavě ohromné jizvy. Ty se jí daří maskovat účesem. Aby památku na nehodu skryla, celý život nosí dlouhé a rozpuštěné vlasy.

V roce 1972 ji do party přijala skupina Apollobeat a mezi ní a Petrem Spáleným zahořela láska. Od té doby jsou nerozluční. Vzali se a mají spolu dceru Barboru, žijí v Říčanech u Prahy, jezdí na chalupu do Jevan a mimo penze, na kterou už oba mají věk, jim plynou peníze od nájemníků z pražského činžáku, který vlastní. Víc ze svého soukromí Miluška Voborníková neprozradila. A možná právě proto se kolem její osoby točí tolik nepravd a domněnek.

Gimi det ding, Dej mi lásku, Mně se zdá, Pupákova píseň lásky, Úsměv je lék, Waikiki znám nebo historicky poslední píseň Jiřího Šlitra Svatba patří mezi Milušky největší pecky. Manželé spolu také občas vystupují a zpívají svoje největší hity.

To nejlepší

Život Voborníkové a Spáleného poklidně plyne, hodně času tráví na chalupě a na procházkách s labradorkou. Jen, když před osmi lety vdávali společnou dceru Barboru (Spálený má dceru Pavlínu Wolfovou z manželství se zpěvačkou a herečkou Pavlínou Filipovskou), tak prý protestovali, že za pouhého zedníka. Když ale budoucí zeť vyrazil do Skotska, aby si na nákladnou svatbu vydělal, snahu ocenili a páru požehnali.