Hlavní navigace

Pavel Nedvěd v Juventusu Turín rozjel družstvo zaměřené na e-sport

11. 12. 2019

Sdílet

Pavel Nedvěd, Juventus Turín

Italský fotbalový klub Juventus Turín v čele s jeho místopředsedou Pavlem Nedvědem rozjel vlastní tým zaměřený na e-sport. Nedvěd podepsal smlouvu se třemi hráči fotbalové simulace Pro Evolution Soccer (PES), kteří budou soutěžit v lize eFootball.Pro. Tu pořádá společnost Konami stojící za vydáváním PES.

V lize virtuálního fotbalu PES soutěží deset týmů v zápasech tři na tři. Základní část se odehrává v Barceloně a nejlepší týmy pak postupují dále. Juventus se také bude soustředit na lokální italské soutěže.

Juventus vstup do progamingu komentuje tím, že si chce rozšířit fanouškovskou základnu, dostat se k dalším cílovým skupinám a podobně. Podobně postupují i další sportovní týmy včetně těch z NBA a jiných amerických soutěží. V eFootball.Pro ostatně v další sezoně budou vedle Juventusu soutěžit třeba Bayern Mnichov, Manchester United, FC Barcelona nebo Arsenal. E-fotbalovou odnož si pořídila i pražská Sparta.

Slavný italský klub bude na chodu e-sportové divize spolupracovat s progamingovým týmem Astralis Group. Ten se nedávno stal první e-sportovou organizací, která vstoupila na burzu. Akcie se obchodují v Dánsku.

Našli jste v článku chybu?
  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality

Reportér Lupa.cz a E15. O technologiích píše také do zahraničních médií.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).