Na odkaz kapely Queen svět nikdy nezapomene. Příležitostí, jak si ji připomenout je spousta. Dodnes je možné zajít na výstavu s nejrůznějšími proprietami skvělých hudebníků, zakoupit si velké plakáty na zeď nebo se podívat na film Bohemian Rhapsody. S obsahem tvůrcům radili lidé, kteří se pohybovali kolem frontmana skupiny Freddieho Mercuryho.

Jedním z těch lidí byl i Peter Freestone, který byl jeho velkým důvěrníkem. Dvanáct let s ním žil ve stejném domě a svého času se staral i o kostýmy celé kapely Queen. Do poslední chvíle s ním byl jeho partner Jim Hutton, kuchař Joe Fanelli a kamarád Dave Clarke. Předtím, než Freddie zjistil, že je gay, chodil s Mary Austin, která mu také byla nablízku.

Jim Hutton byl jeho životní láskou

Freddie zemřel 24. listopadu 1991 na AIDS. Přestal totiž brát léky. Peter Freestone pro Express Online popsal, jak vypadaly poslední dny jeho kamaráda. „Poslední týden jeho života nevylezl z postele, ale nikdy nebyl sám. Střídali jsem se u něho. Měli jsme dvanáctihodinové směny,“ prozradil Freestone.

„Byl pátek večer. Vydal prohlášení, že je nemocný a v sobotu to otiskly noviny. Nikdy jsem ho neviděl tak šťastného a uvolněného. Tajemství bylo venku a on se mohl připravit na svůj konec,“ pokračoval Peter.

„Tu noc jsem byl u jeho postele a držel ho za ruku, aby kdyby se vzbudil, tak já tam byl. Pak jsem si povídali o kamarádech a drbali jsme. Nikdy neztratil smysl pro humor. Když jsem ho viděl naposledy, vzal moji ruku do dlaně a řekl, že mi děkuje,“ popsal dojemnou chvíli Mercuryho důvěrník.

Freddie byl legenda

„Tehdy se asi rozhodl odejít. Už nebylo pro co žít. V tu chvíli byl v klidu a připravený jít. Všichni věděli, že tu s námi nebude dlouho,“ dodal Freestone, který na svého opravdového přítele nikdy nezapomene.