asseco Aimtec murr

Další dobíječka E.ON v Českých Budějovicích

Řidiči elektromobilů mohou nyní využívat v Českých Budějovicích už tři veřejné dobíjecí stanice společnosti E.ON. Ta zatím poslední se nachází v samotném centru města. Své vozy si tak mohou nově dobít v parku Háječek u letního kina. V plánu má E.ON ještě dalších pět v tomto městě.

 

Je tomu již rok, co mohou řidiči elektromobilů využívat v Českých Budějovicích veřejné dobíjecí stanice společnosti E.ON. První rychlodobíječka vznikla u nákupního centra Globus v prosinci 2018. Druhá byla AC stanice s pozvolným dobíjením u kavárny Lanna na Jiráskově nábřeží. Nová stanice v parku Háječek je rychlodobíjecí. Odjet s dobitým vozem z 0 na 80 % kapacity baterie od ní mohou řidiči do půl hodiny.

Výběr místa v samém centru města není náhodný. „Lokalitu jsme zvolili na základě koncentrace elektromobilů v krajském městě, kterou nám dokáže spočítat naše aplikace. Jsme moc rádi, že nám vedení Českých Budějovic v čele s náměstkem primátora Viktorem Lavičkou vyšlo vstříc,“ uvádí Martin Klíma, vedoucí Mobility Services společnosti E.ON Energie.

Dobíjecí stanice je již v plném provozu. Registrovaní zákazníci v systému E.ON Drive si mohou dobít baterie auta za 3 Kč/kWh, neregistrovaní si připlatí osm korun navíc, zaplatit lze pohodlně platební kartou. K dispozici jsou dva konektory standardů CCS Combo a CHAdeMO a jeden Mennekes Type 2 pro pozvolné dobíjení. Připojena mohou být najednou dvě vozidla. Stejné ceny v průběhu prosince zaplatí řidiči i na stanici u Globusu. Ta byla první rok provozu zdarma.

Dobíječka v centru Českých Budějovic je už 45. stanicí, kterou v Česku E.ON zprovoznil. Dalších dvanáct postavených na zapojení čeká. V jižních Čechách jich aktuálně lze využít pět z celkového počtu. Vedle Českých Budějovic fungují ještě v Písku a v Lipně nad Vltavou. Do konce roku 2022 plánuje mít E.ON 300 dobíjecích stanic po celé republice.

 
Publikováno: 12. 12. 2019 | Počet přečtení: 643