Hlavní obsah

Jehla se zlomila pacientce v Prostějově ve rtu, lékařka nadýchala alkohol

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

Bolestivě skončila pro pacientku v Prostějově návštěva kožní lékařky, která jí měla provést kosmetický zákrok na rtech. Doktorce se při vpichování látky k vyplnění rtů zlomila jehla, čímž způsobila pacientce otok. Policie zdravotnici po činu naměřila zhruba 1,8 promile. Ta ale tvrdí, že se napila až po nezdařeném zákroku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Událost se stala v ordinaci nedaleko centra Prostějova na začátku listopadu, o případu informovala policie ve čtvrtek.

„Třiatřicetiletá žena se podrobila kosmetickému zákroku k úpravě rtů. Při injekční aplikaci však lékařčinou neopatrností došlo ke zlomení injekční jehly a nerovnoměrné aplikaci látky výplně do rtů,“ sdělil mluvčí policie František Kořínek.

Následkem byl bolestivý otok rtů. Navíc lékařka kvůli nepodařenému zákroku spotřebovala podle policie více materiálu, za což chtěla víc peněz, než jak zněla původní domluva.

Na poliklinice v Třebíči ordinoval opilý lékař

Krimi

„Pacientka proto musela odejít pro další hotovost. Když se dlouho nevracela, oznámila lékařka věc na policii. Během přítomnosti policistů se však pacientka na místo vrátila i s penězi,“ upřesnil mluvčí.

Lékařka byla podle něj ve stavu, který byl policistům podezřelý, takže u ní provedli dvě dechové zkoušky. Přístroj ukázal 1,78 a 1,62 promile alkoholu.

„Jako vysvětlení lékařka uvedla, že alkohol vypila až po zákroku. Jednat se mělo o 0,2 litru vína a pila prý z rozrušení, že se pacientka nevrátila,“ řekl mluvčí s tím, že jeho kolegové případ vyšetřují jako ohrožení pod vlivem návykové látky. Pokud by lékařku obvinili, hrozilo by jí až roční vězení nebo zákaz činnosti.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám