Ú s t í n/L. - Po dvou zraněních se do hry vrací opět Václav Krliš, kterého si do parády vzal Jaroslav Roubík, aby byl po dlouhé přestávce připraven naplno. Když už to vypadalo, že je třiadvacetiletý útočník zdravotně v pořádku, vyřadilo ho hned po třech zápasech ze hry další zranění. Nyní už věří, že je vše dobré a bude smět Slovanu pomoct poprat se o co nejlepší místo v tabulce.

Vracíte se zpátky po zranění, o co se jednalo a už jste 100% v pořádku?
Byl jsem dlouho mimo s ramenem a člověk se do toho dostává zpátky velmi těžko. Já jsem ale nikdy s fyzičkou neměl problém, mohl jsem jezdit na rotopedu a tak jsem mohl nastoupit i bez delšího tréninku. Problém nastal ve dvojzápasu, který jsme hráli s Litoměřicemi a Benátkami. Pro tělo to byl obrovský šok po tak dlouhém zranění a nebyl čas na odpočinek. Nevydrželo to tříslo. Prasklo mi a udělala se mi tam krvavá boule. Momentálně mám od doktora zelenou pro návrat do plného tréninku.

Odehrál jste pouze tři zápasy a opět se Vaše jméno objevilo na seznamu zraněných, byl Váš návrat moc brzy?
Brzy si ani nemyslím, rameno bylo zahojené, cítil jsem ho jen v krajních pohybech, což budu cítit klidně řadu let. Problém byl ve dvou těžkých zápasech během 48 hodin. Víkend po nich jsem strávil s horečkou v posteli, padla na mě hrozná únava a nemohl jsem se zvednout z postele. Na Slavii jsem byl připraven, trošku jsem cítil tříslo, ale to člověk cítí xkrát za sezónu, ovšem tehdy nepomohla ani poctivá rozcvička, hřejivé masti a další kouzelnické triky kustodů. Od půlky zápasu jsem věděl, že je něco špatně. Po zápase jsem měl na třísle bouli jak golfový míček. Za týden mi z toho tahali krev.

Přesto, odehrál jste pouze tři zápasy, ve kterých jste si připsal tři kanadské body, takže herně to nebylo úplně špatné …
Než si člověk srovná ruce, zvykne zas pořádně na bruslích a nažene fyzičku takovou, jakou měl v srpnu po letní přípravě, tak to trvá a někdy se to do konce sezóny ani nepovede. První dva zápasy docela šly, dali jsme nějaký góly, využili přesilovky. Jenže to je tak vždycky, člověk si řekne, že se cítí dobře, že to čekal horší. ALE. Na člověka padne únava. Nikdo se jí nevyhne, já trénoval na rotopedu, chodil běhat, jenže nic není jako každodenní hokej a hlavně zápas. Se Slávií jsem se chvílemi styděl za to, co na ledě předvádím, nemohl jsem udělat rychlý krok. Jednak jsem cítil tříslo a jednak jsem toho měl až po uši, ale chtěl jsem klukům jakkoliv pomoct zápas otočit.

Utkání Vás čeká téměř po dvou měsících, jak těžké pro Vás bude se do všeho vrátit zase naplno?
V podstatě od březnové univerziády v Krasnojarsku jsem odtrénoval na ledě 3 týdny v létě a týden v říjnu. Za ten týden jsem v podstatě žádnou techniku, bruslení a další věci do sebe nedostal. Prostě za půl roku jsem toho na ledě moc nenajezdil. Je to složitá situace, ale s Jardou Roubíkem usilovně pracujeme na tom, abych po každém tréninku neodcházel s úsměvem na tváři.

Jak se cítíte po fyzické stránce? Přidáváte si nějaké tréninky navíc?
Momentálně? Kdyby byla povolená eutanázie, tak si na ni po každém tréninku vystojím klidně tuzexovou frontu. Na konci vždy s Roubasem bruslím, snažím se do toho dostat, dokud je čas trénovat. Po zranění je to pro hráče vždy nejvíc nepříjemné. Já měl nejdřív zraněné rameno, tak jsem cvičil nohy. Pak tříslo tak jsem zas cvičil ruce s ohledem na to zraněné rameno. Postupně všechno odcházelo a teď to musím nahnat zpět, takže trénuji i dost navíc, je to potřeba.

Jak Vám chyběl zápasový kolotoč?
Tak hokej se hraje kvůli zápasům, kvůli lidem, aby to všechny bavilo. Když jsem seděl na tribuně a chodil za klukama do šatny, tak mě svrběly ruce. Jo dobře, člověk si může dát nějakou tu kukuřici, když tě přepadne hlad, tak i klobásu, nebo když se nikdo nedívá, tak i jedno malé pivko, ale neznám hokejistu, který by byl rád, že nehraje.

Chodil jste se na své spoluhráče alespoň koukat?
Chodil, když jsem neměl povinnosti v Plzni, které jsem si mohl díky zranění vyřídit, tak jsem jezdil. Hodně jsem si toho udělal ve škole, to byla jediná výhoda zranění. Měl jsem v Ústí pravidelné kontroly u pana doktora. Byl jsem se podívat i na neslavném zápase v Sokolově, takže na zápasy jsem se jezdil koukat.

Vzhledem ke změně systému soutěže budete hrát minimálně do března, jak se Vám nový systém líbí?
Nevím, to se uvidí teď, jak bude ta skupina a systém fungovat. Jakou to bude mít úroveň, ale je to zajímavý nápad. Pak bude další zkouška na play-off. Horní skupina v podstatě hraje jen o soupeře a domácí prostředí, kdežto spodní skupina hraje každý zápas vabank o předkolo. Myslím si, že to týmy z horní skupiny nebudou mít jednoduché. Nechme se překvapit.

Čeká Vás ještě velká porce zápasů, výkony se ale zvedají, dali jste si už nějaké cíle pro následující fázi soutěže?
Klukům teď konečně vyšlo těch pár věcí, co vždy rozhodlo zápas pro soupeře. Radši zaťukám, ale teď je to fakt fajn. Je vidět, jak to borcům pomohlo. Reprezentační pauzu rozhodně netrávíme bagem a nájezdy. Dřeme jako koně, abychom mohli výsledky potvrdit a vykřesat naději na první dvě příčky. Situace je složitá a každý je realista. Jihlava hrála nedávno extraligu a Prostějov má kádr nabitý jmény. My s nimi ale hráli vždy vyrovnaně. Musí se jít krůček po krůčku. Věřím, že minimálně na lepší postavení v tabulce máme a uděláme pro to vše.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže