InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnické odpoledne

    Čtvrtek 25.4 15:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Na Sadech, České Budějovice

  • Tvořivý rok – gravírování

    Čtvrtek 25.4 16:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Čtyři Dvory, Emy Destinové 46, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Město Strakonice s bývalým tajemníkem uzavřelo smír

AKTUALIZOVÁNO - 12.12.2019 23:50

STRAKONICE - Uzavřením smírné dohody skončil ve středu 11. prosince spor bývalého tajemníka Vladimíra Stronera a města Strakonice o neplatnost rozvázání jeho pracovního poměru. Tu obě strany uzavřely před započetím dokazování u strakonického okresního soudu, který nakonec dohodu schválil.

 

Celý spor odstartoval v únoru roku 2017, kdy vedení Strakonic chtělo Vladimíra Stronera odvolat z funkce tajemníka městského úřadu. Úřad tehdy údajně nefungoval tak, jak měl. K odvolání je však nutný souhlas ředitele krajského úřadu. Ten však neuznal tehdy uváděné důvody a souhlas nedal. Vzápětí ovšem byl upozorněn, že jméno Vladimíra Stronera figuruje v seznamech StB na internetu. Současně také město požádalo ministerstvo vnitra a Vladimíru Stronerovi přišlo nové lustrační osvědčení. S tím, že byl evidován ve svazcích StB jako agent. Stroner měl přitom dřívější negativní lustrační osvědčení. Ředitel krajského úřadu po prostudování celé záležitosti před koncem roku 2017 Vladimíra Stronera z funkce tajemníka odvolal. 

Pak se rozjel kolotoč odvolání a sporů. Nejdříve se Vladimír Stroner odvolal k ministerstvu vnitra, ale to rozhodnutí ředitele krajského úřadu jako odvolací orgán potvrdilo. Mezitím Stroner dostal z městského úřadu také výpověď z pracovního poměru. Zvrat však přišel poté, co Vladimí Stroner vyhrál soud s ministerstvem vnitra. Ten rozhdl, že byl ve svazcích StB evidován neoprávněně. Po tomto rozhodnutí ředitel krajského úřadu svoje původní rozhodnutí zpětně k datu 25. 10. 2017 zneplatnil. To vlastně znamenalo, že Stroner je stále tajemníkem městského úřadu. Ovšem současně nebyl v pracovním poměru, což je nemožné. Následovala výzva městu, aby se Stronerem vstoupilo do jednání a vše vyřešilo. A protože se dohody nepodařilo dosáhnout, podal Vladimír Stroner žalobu, ve které rozvázání pracovního poměru napadl. 

Ve středu před započetím jednání vysvětlily obě strany sporu před senátem okresního soudu svá stanoviska a pohledy na celou věc. Žalobce Vladimír Stroner i právní zástupce žalované strany, tedy města, shodně zopakovali, že došlo k několika jednáním ohledně nalezení smírného řešení. K tomu zatím nedošlo. Předsedkyně senátu Marie Rychtářová obě strany upozornila, že pokud se nepodaří najít smírné řešení, musí soud začít dokazování.

Nato si obě strany vyžádaly přestávku v jednání a po jejím skončení senátu oznámily, že konečně došly ke vzájmené shodě. Ta spočívala v tom, že Vladimír Stroner vezmě svoji žalobu na město zpět. Navíc dohoda obsahuje větu, že pracovní poměr Vladimíra Stronera skončil a jeho funkce tajemníka zanikla. Stronerovi město vyplatí částku 60 000 korun. Protože obě strany uvedly, že s dohodu souhlasí, soud ji schválil a celé řízení tak skončilo. 

Diskuse k článku - 7 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Jirka 

    Reagovat

     

    Nechybí v té částce jedna O ( 600 tis. by bylo pochopitelne)

    Vloženo 16.12.2019 15:44:06

  • Jan 

    Reagovat

     

    Tak že 60 tisíc z kapes daňových poplatníků na všimné, že už jim dá pokoj a nepožene toho kterej ho veřejně dehonestoval a křivě obvinil k dalším soudům. Ještě spolu měli vykouřit dýmku míru a vyfotit se u toho. Já bych z toho vysoudil minimálně milon a někdo z radnice by mazal od válu.

    Vloženo 16.12.2019 08:32:53

    • Eva 

      Reagovat

       

      Tak to byste poplatníkům vyloženě pomohl, kdybyste vysoudil od města milion. Naštěstí pan Stroner to asi vnímá jako symbolickou satisfakci a svoje město má rád. Vy máte rád tak maximálně sám sebe a vyloženě vám vadí, že se nějaký konflikt urovnal. Vás by asi těšilo, kdyby se dál hrotil.

      Vloženo 16.12.2019 09:23:09

      • anonymní čtenář 

        Reagovat

         

        Ale, ale Evičko. Nesoudil bych se z městem, ale s jedincem či jedinci. Tudíž by to daňového poplatníja nestálo ani korunu. Pokud někomu stačí takový to smír. Nic proti tomu. Chtěl bych vidět Vás jak byste se zachovala. Asi byste s poklonou poděkovala a ještě se sama omluvila že? Každej jsme nějakej. Já jsem na sebe hrdej a špinit své jméno i jméno mé rodiny bych bez rázné odezvy nenechal. Pro někoho bohužel.

        Vloženo 16.12.2019 09:48:25

      • Cilka 

        Reagovat

         

        Co s tím má společného jestli má rád svoje město? On když byl nařčen, neprávem...mělo ho rádo jeho město, pomohlo mu ? Udělala jste něco pro pana Stronera Vy? Vás kdyby někdo takto osočil a očernil a věděla jste, že neprávem …..před celým městem....stačila by Vám omluva, po 2 letech a určitě nechtěla žádné odškodnění, aby poplatníci nepřišli o peníze....abyste městu ušetřila...paní, buď si tu z nás utahujete nebo ze sebe děláte tak hloupou...

        Vloženo 16.12.2019 14:54:32

        • Pepa 

          Reagovat

           

          Já nechápu, proč tady všichni hodnotí smír, na kterém se obě strany dobrovolně dohodly. Až se bude jednat o vás, tak dejte vědět, ať redakce taky dorazí k soudu a něco si o tom přečtem. Jinak je všem do toho ho...

          Vloženo 16.12.2019 16:26:11

          • Cilka 

            Reagovat

             

            Pokud si finanční odškodnění zaplatí ten, co má a ne z městských financí...tak všem do toho asi ho... bude.

            Vloženo 17.12.2019 12:24:19

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace