TOPlist

Na podobné nabídky si dejte pozor: podvodníci lákají na Samsung Galaxy S10+ za 25 Kč

Galaxy S10 podvod

V České republice a na Slovensku se v posledních týdnech objevily podvodné stránky, které nabízejí mobilní telefony za nesmyslně nízké částky. Jde samozřejmě o podvod. Naposledy byl takto nabízen Samsung Galaxy S10+ za pouhých několik korun (25 Kč, 38 Kč, 1 eur…), například jako úhradu poštovného pro zaslání odměny za účast ve spotřebitelském výzkumu.

Útočníci zneužívají jména důvěryhodných webů

Pro zvýšení důvěryhodností této nabídky se tváří jako stránky významných médií či společností (např. iDnes.cz, iHned.cz, Aktuality.sk, T-Mobile či Samsung) a zneužívají jejich jméno, loga i grafickou identitu, jsou většinou psány lámanou češtinou či slovenštinou a vyžadují zadání osobních údajů a zaslání platby z účtu.

Tyto stránky často mění svojí podobu, samotný obsah nabídky i internetovou adresu a uživatel se na ně může kromě jiného dostat skrz kliknutí na podezřele formulovaný sponzorovaný post na Facebooku, který například informuje o speciální akci Samsungu. Klienti tímto riskují nejenom ztrátu zaslaných peněz, ale také zneužití své identity.

Společnost Samsung Electronics prohlašuje, že s těmito stránkami a nabídkami nemá nic do činění a důrazně varuje veřejnost před touto „nabídkou”, zadáváním jakýchkoliv osobních či platebních údajů jejím prostřednictvím či zasílání peněz na účty, vyžadované autory těchto podvodných stránek.

Společnost Samsung Electronics doporučuje každému vždy pečlivě zvážit, komu a za jakých okolností poskytne své citlivé údaje a zašle platbu. V případě nejasností ohledně aktivit společnosti Samsung Electronics je možné se obrátit na její bezplatnou non-stop infolinku 800 726 786 (Česká republika), 0800 726 786 (Slovensko).

Autor článku Roman Hálek
Roman Hálek
Technologie 21. století mě inspirují a neustále popohání vpřed. Rád o nich píši a ještě radši je všechny zkouším. A pokud zrovna nesedím u klávesnice, s nadšením běhám, nebo se proháním na kole, a s nepatrně menším nadšením dálkově studuji vysokou školu.

Kapitoly článku