Česko-ruská průmyslová spolupráce

Rusko

V Mezinárodním výstavním centru Kazan Expo IEC se uskutečnilo 12. zasedání česko-ruské pracovní skupiny na podporu průmyslu a lokalizace. Konalo se během mezinárodního veletrhu Metaloobrabotka KAZAŇ 2019. Probrala se vzájemná spolupráce, zejména se diskutovalo o současných a perspektivních projektech týkajících se obráběcích strojů, dopravní techniky, leteckého průmyslu a dalších oblastí.

rusko

Jednání vedli předseda ruské části pracovní skupiny, poradce ministra průmyslu a obchodu Ruské federace a generální ředitel Vysoké školy Chermet jménem Bardina, Viktor Semjenov a předsedkyně české časti pracovní skupiny, expertka odboru sektorové expertízy a průmyslové politiky Ministerstva průmyslu a obchodu ČR, Anna Nykodýmová. Zúčastnili se ho také obchodní rada Ruské federace v České republice Sergey Bezrukov, poradce odboru obráběcích strojů a investičního inženýrství Ministerstva průmyslu a obchodu Ruské federace Khairula Džamaldinov, zástupce velvyslanectví České republiky v Ruské federaci David Vojtíšek, náměstek ministra průmyslu a obchodu Republiky Tatarstán Ildar Mingaleev a představitelé českých a ruských firem.

rusko

Hlavním tématem zasedání česko-ruské pracovní skupiny je vždy průmyslová spolupráce. Prioritou tohoto týmu pak pomoc při realizaci společných projektů, které jsou zajímavé pro obě strany.

rusko

Zdroj zprávy: Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR