Letos naposledy o body. Slezané míří do Zlína

13. 12. 2019
Redakce

Opava – Na půdu neoblíbeného Zlína míří v sobotu 15. prosince opavští fotbalisté. Trenér Jiří Balcárek bude postrádat hned čtveřici hráčů. Mimo jsou zranění Petr Zapalač s Pavlem Zavadilem (na snímku), čtyři žluté karty nepustí do hry Pavla Šulce s Jaroslavem Svozilem.

„Se sestavou problém máme. Navíc někteří hráči bojují s nachlazením, ale musíme si s tím poradit. Na to, že nejsme kompletní, se rozhodně nechci vymlouvat,“ podotkl trenér Jiří Balcárek.

Ševci disponují slušnou kvalitou. „Postaví se proti nám zkušený tým. Mají nebezpečné útočníky. Wágner i Poznar už toho mají hodně odkopaného, do toho zkušený Jiráček. Standardky výborně zahrává Džafič,“ upozorňuje na soupeřovu sílu opavský kouč.

„Musíme se na utkání dobře připravit, sestavu postavit tak, abychom eliminovali silné stránky soupeře,“ zvedl prst šéf opavské lavičky. Opavští to na Zlín neumí. „Zaznamenal jsem to v mediích, ale sobotní zápas beru jako každý jiný, ve kterém chceme uspět,“ podotkl Balcárek. „Doma jsme s nimi prohráli 0:3, o to větší motivaci musí kluci mít,“ dodal.

Opava naposledy prohrála doma s Jabloncem, kdy ale rozhodně nebyla horším týmem. „Utkání jsme rozebrali. Góly, které jsme dostali, byly z kategorie zbytečných. Pozitivum vidím v tom, že jsme si dokázali vytvářet šance. Na to chceme ve Zlíně navázat,“ zakončil trenér SFC Opava.

Sobotní utkání má výkop ve 14.30.


sdílet