Video
Video se připravuje ...

Resident Evil 3 remake trailer 

Resident Evil 3 remake byl oficiálně odhalen na PlayStation akci State of Play. Očekávám vizuální orgie ve zdevastovaném Raccoon City. Stejně jako Resident Evil 2 remake totiž poběží na osvědčeném RE Enginu. Modely postav jsou realistické, mají hojný počet polygonů a je na ně radost pohledět.

Akční horor

To zničené město působí děsivě na první pohled. Hra bude opět akčním hororem snímaným z pohledu zpoza zad. Při míření se kamera přiblíží blíže k ramenu. Už originál patřil mezi nejakčnější díly série a tvůrci slibují, že remake se vydá stejným směrem. O náboje tedy nouze nebude.

Resident Evil 3 remake
Autor: Capcom

Jestli bude možné tvořit vlastní munici jako v původní hře, není jasné. Hratelnými postavami budou Jill Valentine a Carlos Oliviera. Někdejší hrdinka z policejní S.T.A.R.S. vypadá o poznání lépe než před 20 lety. A hlavně i méně lascivně. V roce 1999 vypadala Jill jako prostitutka.

Staří známí

Vrátí se i další známé postavy jako bojácný člen S.T.A.R.S. Brad Vickers, Mikhail Victor nebo Nikolai Zinoviev. Chybět nemůže ani zmutované monstrum Nemesis, které vám půjde po krku celou hru. Vývojáři slibují, že tentokrát bude ještě nelítostnější a lovit vás bude novými způsoby.

Resident Evil 3 remake
Autor: Capcom

Bohužel se jeho nový design moc nepovedl. Originál je prostě jenom jeden. Za remakem stojí studio M-Two, které tvoří jak lidé z Capcomu, tak z legendárního studia PlatinumGames (Bayonetta, NieR: Automata). Datum vydání hry pro PS4, Xbox One a PC je stanoveno již na 3. dubna 2020, což je velmi brzy.

Uspěchané vydání?

Remake druhého dílu byl ve vývoji 4 roky a vše nasvědčuje tomu, že na předělávce trojky se dělá asi rok. Aby tvůrci vydání neuspěchali. Snad nebude chybět populární režim Mercenaries, který se poprvé v sérii objevil právě v Resident Evil 3: Nemesis. Pravděpodobně se ho dočkáme.

Resident Evil 3 remake
Autor: Capcom

Hráči, kteří si pořídí Resident Evil 3 remake, dostanou zdarma asynchronní multiplayerovou hru Resident Evil: Resistance, dříve známou jako Project: Resistance. V ní se 4 hráči s různými zbraněmi a schopnostmi snaží dostat do bezpečí. Proti nim stojí záhadný šéf, který je chce zabít.

Resident Evil: Resistance zdarma

Vyslat na ně může zombie, ohyzdné zmutované Lickery nebo dokonce tyranta Mr. X. Kdo si nebude chtít pořídit Resident Evil 3 remake, může si opatřit tuto zajímavou 4 vs. 1 online hru zvlášť. Resident Evil je jednou z nejsilnějších herních značek a už třetí remake v sérii to jen dokazuje.

VŠE O SÉRII RESIDENT EVIL PŘEHLEDNĚ NA BLESK.CZ

Fotogalerie
16 fotografií