Vendula Žáková popsala pozitiva i negativa života v dodávce

P1060106Ve velkomeziříčské „hasičce" se posluchači ve čtvrtek 12. prosince 2019 dozvěděli detaily o životě v dodávce. Přednášející Vendula Žáková žije ve vlastnoručně přestavěné dodávce, ze které je nyní obytný prostor i dopravní prostředek. Vendula, která se dá označit za digitální nomádku (osoba, která pracuje na dálku přes počítač, a tak může pracovat odkudkoli, pozn. red.) procestovala už 36 zemí a momentálně plánuje další expedici se svým australským přítelem Marcelem.

Mluvené slovo doplněné o prezentaci s hojným počtem fotografií a videí vyvolávalo nadšení, zaujetí i rozpaky. Diváci v závěru přednášky vedli s cestovatelkou bohatou diskuzi. Mnohé dotazující zajímala finanční stránka takového života, jiné zase komplikovaná přestavba dodávky, nebo dokonce pokrytí internetu na Novém Zélandu. Otázky zaměřené na cestování, svobodu a nezávislost rozzářili nejeden úsměv. Kdo by si nepřál, žít jen tak svobodně, kdekoli a nespoutaně. Ale Vendula mimo klady seznámila diváky i se zápory a popsala všechny slasti i strasti takového života. VANdula, jak se nazývá dodávka, zůstane zaparkovaná na Novém Zélandu a kdokoli má možnost si ji pronajmout.

Zuzana Najtová

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.