• Velkomeziříčsko
  • Sport
  • Velkomeziříčští hokejisté zvítězili v Boskovicích, rozhodující gól dal v přesilové hře Pavel Ambrož

Velkomeziříčští hokejisté zvítězili v Boskovicích, rozhodující gól dal v přesilové hře Pavel Ambrož

85644bc55fe49723082d996f893c7b03SKMB Boskovice – HHK VM 3:4 (2:2, 1:1, 0:1)

Góly a asistence: 03:26 Čejka (Šebek, Benýšek), 19:47 Benýšek (Čejka, Šebek), 30:56 Hnilička (Skácel, Stehlík) – 07:14 Rozmarín (Střecha T., Křenek), 12:40 Křenek (Kadela, Střecha T.), 23:48 Strnad (Křenek, Střecha T.), 41:54 Ambrož (Pejchal, Sobotka)

Sestava SKMB Boskovice:
Chvátal (Huzlík) – Krejčiřík, Vágner, Strýček, Němec, Štancl, Brabec – Stehlík, Čejka, Pelikán, Benýšek, Šebek, Müller, Hnilička, Sekanina, Bednář, Skácel.
Sestava HHK Velké Meziříčí:
Slavíček (Juda J.) – Kadela, Vlašín P., Slabý, Ambrož, Vondráček, Báňa – Strnad, Křenek, Střecha T. – Rozmarín, Střecha F., Sobotka – Vlašín M., Burian V., Maštera – Pejchal, Matov, Burian M.

Rozhodčí: Brzobohatý – Bernard, Procházka.
Delegát utkání: Ing. Sklenář
Vyloučení: 10:10, navíc: Vágner 10 minut OT za vražení na hrazení
Využití: 1:2, v oslabení: 0:0
Střely na branku: 34:32 (11:10, 16:7, 7:15)
Procentuální úspěšnost brankářů:
Chvátal (BOS) - 87,50 % - 28 zákroků – 58 min.
Slavíček (HHK) - 91,18 % - 31 zákroků – 60 min.
Diváci: 115

Velkomeziříčští hokejisté zajížděli v patnáctém kole do Boskovic. V sestavě chybělo několik hráčů, kterým pracovní povinnosti nedovolily odcestovat s týmem. Přesto trenéři mohli do zápasu zapojit tři kompletní obranné dvojice a čtyři kompletní útočné formace.
Od začátku zápasu se hrálo ve vysokém tempu. Nejprve se radovali domácí, kteří se v polovině čtvrté minuty ujali vedení zásluhou Čejky, který dokázal potrestat naši chybnou rozehrávku – 1:0. V 8. minutě se do hry zapojil, z trestné lavice vrátivší Petr Rozmarín, který si po pravé straně nabruslil do Chvátalova brankoviště a kotouč z hole Tomáše Střechy usměrnil za Chvátalova záda – 1:1. Ve 13. minutě jsou domácí opět vyloučení. Přesilovou hru po necelé půl minutě využije první pětka. Kombinaci na jeden dotek zakončil střelou zápěstím David Křenek – 1:2. V závěru první třetiny měli početní výhodu domácí. A také oni ji dokázali využít. Autorem vyrovnávací branky byl Benýšek – 2:2.

Ve druhé třetině měli domácí mnohem více střeleckých příležitostí. Přesto se naši hráči opět ujali vedení. Ve 24. minutě si ve středním pásmu vyměnili kotouč Tomáš Střecha s Davidem Křenkem. Druhý jmenovaný poslal přihrávku na Milana Strnada, který s kotoučem najel na levý kruh a tvrdou střelou poslal kotouč pod horní víko Chvátalovy branky – 2:3. Ve 31. minutě nás domácí sevřeli za naší brankou. Následovala přihrávka do předbrankového prostoru. Pohotovou střelu Hniličky Zdeněk Slavíček ještě vyrazil. Následná dorážka už však končí v naší brance – 3:3. Ve 33. minutě se do útočného pásma prodral Pelikán. Jeho tvrdá střela orazítkovala spojnici tyčky a břevna naší svatyně. V této části hry domácí několikrát krosčekovali naše hráče v brankovišti, ale hlavní rozhodčí těmto zákrokům pouze přihlížel.

V úvodu třetí části naši hráči nejprve ubránili přesilovou hru soupeře. Následovalo vyloučení domácích. V přesilové hře se před Chvátalovou brankou prosadil Pavel Ambrož – 3:4. Asistenci u této branky si připsali Lukáš Sobotka a Martin Pejchal. V 50. minutě při přesilové hře střílel z mezikruží Tomáš Střecha. Domácí brankář vytěsnil kotouč ramenem nad branku. Následovala tvrdá střela Petra Vlašína, se kterou si opět poradil strážce domácí svatyně. V 54. minutě, při přesilové hře, poslal na Chvátala dvě těžké rány Petr Slabý. Obě skončily v jeho lapačce. V 58. minutě se vytáhl Zdeněk Slavíček, který projektil z hole Pelikána ukryl v lapačce. V samém závěru třetí části měli domácí hráči jedinečnou šanci na vyrovnání. Nejprve šel v čase 58:31 na trestnou lavici náš hráč. Domácí si vzali oddechový čas a poté se při hře bez brankáře zakousli do naší bránící čtveřice. 38 vteřin před koncem si naši trenéři také vzali oddechový čas. Domácím se však nedařilo prostřelit bránící čtveřici. 4 vteřiny před koncem hlavní rozhodčí vyloučil opět našeho hráče. Dobře zahrané vhazování a následné vyhození puku do středního pásma znamenalo konečné vítězství našeho týmu.

Velkou pochvalu za předvedenou hru zaslouží celý tým. Lví podíl na vítězství měl Zdeněk Slavíček, který zneškodnil 29 střel domácích. Velké poděkování patří také našim fanouškům, kteří během celého utkání neúnavně fandili. Hráči našim fanouškům na konci utkání poděkovali.

V sobotu je na pořadu další kolo krajské ligy. V posledním domácím utkání tohoto kalendářního roku vyzveme loňského vítěze KL tým SHKM Hodonín.

Ostatní výsledky patnáctého kola: HK Kroměříž – HC Brumov-Bylnice 5:2, HC Lvi Břeclav – Dynamiters Blansko HK 6:5, HC Spartak Uherský Brod – HC Uherské Hradiště 3:6, SHKM Hodonín – HC Spartak Velká Bíteš 9:3, HC Štika Rosice – TJ Sokol Březina 4:5PP.

Program mužů na tento týden:
Sobota 14.12.2019 HHK Velké Meziříčí – SHKM Hodonín, začátek utkání v 17.30
hod. (zimní stadion – Velké Meziříčí)

HHK VM

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.