Video
Video se připravuje ...

Xbox Series X trailer Microsoft

Vyvíjená konzole byla dosud známa pouze pod kódovým označením Project Scarlett. Společně se zajímavým designem herní mašinky byl odhalen i její nový gamepad s tlačítkem Share pro sdílení obsahu.

Xbox Series X má být až čtyřikrát výkonnější než Xbox One X a přitom se tvůrci dušují, že půjde o velmi tichou konzoli. Pro zařízení nebude problém rozběhnout hry v 60 fps při 4K rozlišení.

Novinkou bude podpora 8K rozlišení a konzole od Microsoftu teoreticky dosáhne i 120 fps. Tomu dopomůže architektura od AMD a akcelerovaný ray tracing. Nahrávací časy má eliminovat SSD úložiště.

Video
Video se připravuje ...

Senua's Saga: Hellblade II trailer Microsoft/Ninja Theory

Konzole bude nativně připravená pro cloudové služby a Microsoft u ní počítá i s předplatným Xbox Pass. Kompatibilní má být také s videohrami ze všech předchozích generací Xboxů.

Jak budou na Xbox Series X vypadat videohry, odhalila ukázka z chystaného exkluzivního titulu Senua's Saga: Hellblade II, který je pokračováním videohry Hellblade: Senua's Sacrifice.

Na hře opět pracuje studio Ninja Theory. Microsoft upozorňuje, že zveřejněná ukázka pochází přímo z enginu hry. Koukat je tedy opravdu na co. Konzole Xbox Series X se dostane do prodeje na konci příštího roku.