Okamžité platby na debetní karty do celého světa. Populární služba TransferWise se spojuje s Visou

credit-card-online-shopping-payment
0Zobrazit komentáře

Bankovní převody v Česku prošly letos zásadní proměnou a z množství tuzemských bank je možné posílat platby s okamžitým připsáním na účet příjemce. Alternativou k tomu je hotovostní vklad na pokladně, pořízení stejného účtu, jako má příjemce, nebo využití služeb typu Revolut či PayPal. Většina z těchto možností, především těch tradičních, nicméně nefunguje mezinárodně, a pokud byste chtěli někomu v zahraničí připsat platbu okamžitě tak, aby vás to nestálo spoustu peněz buď na poplatcích nebo konverzi, jde to jen velmi obtížně.

Na tento problém se dlouhodobě zaměřuje původem britských fintech TransferWise, který umožňuje směnu prostředků do cizích měn v rámci takřka celého světa, včetně České republiky, ale s výhodnějším kurzem za využití prostředků samotných uživatelů. Dnes je možné TransferWise využít na více než 750 různých měnových párů a také si založit soukromý či firemní účet, který před jakoukoliv platbou mění prostředky do dané měny s cílem ušetřit na konverzích. Podobně jako třeba Revolut.

Služba jde ale ještě dál. S čerstvým propojením s platebním obrem Visa dokáže TransferWise nově posílat peníze i přímo na debetní karty prostřednictvím služby Visa Direct. Zákazníci kdekoliv po světě tak můžou poslat platbu jen zadáním platební karty Visa a mít ji připsanou do půl hodiny.

transferwise

Novinka startuje ve Španělsku, ale ještě v první polovině příštího roku se rozšíří i do České republiky, Rumunska, Maďarska a Bulharska. Ke konci příštího roku už by pak měla být dostupná ve většině klíčových zemí. Výhodou z pohledu TransferWise a koneckonců i uživatelů je pak značné snížení poplatků spojených s transakcí, a především rychlost. Visa takto zpracovala přes svou remitenční službu za poslední rok na dvě miliardy transakcí.

Zjednoduše řečeno bude posílání plateb i přes tyto služby tak jednoduché jako například posílání SMS zpráv. „Technologie nás sice sbližují, ale ještě nevyřešily výzvy spojené s převodem peněz po světě, kterým stále často musíme čelit,“ říká generální ředitel Visa pro Českou republiku a Slovensko Marcel Gajdoš.

„Díky spolupráci s TransferWise mohou naši klienti umožnit jednotlivcům i firmám posílat a přijímat mezinárodní platby prostřednictvím Visa Direct,“ dodává.

Visa Direct aktuálně funguje ve 200 zemích a podporuje většinu tradičních měn. Naopak TransferWise svou podporu postupně rozšiřuje a i přímé platby na debetní karty by mohly startupu pomoci s růstem, především na poli firemních zákazníků. TransferWise vybral od investorů přes 750 milionů dolarů a jeho aktuální hodnota se blíží k hranici 3,5 miliardy dolarů.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym