Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Sport

Florbalistky smetly Polky a pošesté v řadě postoupily do semifinále MS, tam vyzvou Švýcarky

České florbalistky se radují ze vstřelené branky. foto: ČTK

Neuchatel - České florbalistky vyhrály ve čtvrtfinále mistrovství světa v Neuchatelu nad Polskem 11:4 a v sobotu budou hrát od 17:45 o finále s domácím Švýcarskem. Třemi góly se na postupu podílela Martina Řepková, která den před 24. narozeninami oslavila první hattrick na světovém šampionátu.
  18:04

Před utkáním byla oceněna brankářka Jana Christianová, která jako pátá česká hráčka dosáhla na hranici 100 zápasů v národním týmu po Denise Billé (121), Haně Koníčkové (116), Tereze Urbánkové (114) a Elišce Krupnové (102). Utkání strávila při nasazení Nikoly Příleské na lavičce, přesto se jí start započítává. V brance ze 100 utkání nastoupila do 55 z nich.

Polky prohrály s českým týmem i všech sedm předchozích vzájemných duelů s celkovým skóre 13:57 a ve čtvrtfinále MS mu podlehly počtvrté v řadě. Po 148 sekundách se sice dostaly do vedení, když po rychlém protiútoku otevřela skóre Zagórská, ale mezi pátou a 12. minutou favorit otočil stav na 4:1.

Nejdříve využila přesilovou hru Urbánková, přihrávku Koníčkové usměrnila za Bernackou Mlejnková a skórovaly také kapitánka Krupnová a Plášková. Polky se dostaly zpět na kontakt díky gólům Rogalaové a Justyny Krzywakové. Po 42 vteřinách druhého dějství se ale trefila od půlky hřiště Jiránková a Češky postupně navyšovaly skóre.

O další tři branky se postarala Řepková, která stihla hattrick během sedmi minut a 19 sekund. Všechny tři góly dala pohotovými pokusy z voleje a postupně mohla děkovat za přihrávky Bočanové, Kubečkové a Pláškové, která předtím ještě v 31. minutě trefila tyč.

Po 79 sekundách závěrečné části se podruhé v utkání prosadila Justyna Krzywaková, vzápětí se ale zapsala do střelecké listiny i další členka české elitní útočné formace Ratajová.

Dvouciferný výsledek zařídila v 53. minutě Kapcová, která už překonala Mlynarczykovou, jež vystřídala Bernackou. Skóre ještě dovršila Mlejnková, která po pětigólovém představení v úterý proti Slovensku skórovala posedmé na turnaji. 

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...