Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Trump „strhnul počítadlo“ twitteru. Hrozící žaloba ho vybičovala k nebývalé aktivitě

Autor: ČTK, sova - 
13. prosince 2019
21:05

Americký prezident Donald Trump proslul mimořádnou aktivitou na sociální síti twitter, jeho dnešní výkon je ale nejspíš rekordní. Šéf Bílého domu v pátek podle agentury AP poslal nebo přeposlal 115 tweetů, zvláštní pozornost věnoval hlasování právního výboru Sněmovny reprezentantů, který schválil články ústavní žaloby proti jeho osobě.

„Jak můžete čelit impeachmentu, když jste neudělali nic špatného,“ napsal Trump. „Podle ničemných demokratů ve vedení sněmovny by byli pohnáni k ústavní žalobě všichni naši prezidenti,“ postěžoval si prezident v dalším tweetu.

Prezident povýšil twitter na svůj hlavní komunikační prostředek. Novináři akreditovaní v Bílém domě si stěžují, že Trump prakticky zrušil pravidelné briefingy, běžné za minulých prezidentů. Podle analytiků dává Trump přednost přímé komunikaci s národem a jeho stručná a často nevybíravě útočná sdělení nakonec využívají i média. Prezidentský twitterový účet nyní sleduje 67,5 milionu uživatelů.

„Ospalý Joe“ si do Trumpa zostra rýpl

Páteční dávka nebyla určena jen impeachmentu, Trump si „podal“ i švédskou aktivistku za ochranu klimatu Gretu Thunbergovou, propagoval svůj golfový klub na Floridě, komentoval rodící se obchodní dohodu s Čínou nebo gratuloval šéfovi britských konzervativců Borisi Johnsonovi k volebnímu vítězství.

Trumpovy aktivity si povšiml i Joe Biden, bývalý americký viceprezident a nejžhavější kandidát na demokratickou nominaci do boje o Bílý dům. „Dej si už pokoj, člověče,“ napsal Biden na twitteru. „Ospalý Joe dobře ví, co to je dát si pokoj,“ odpověděl Trump.

Gejza Kotlar ( 14. prosince 2019 09:17 )

Tramp je budoucí hitlerův nástupce.nebo uš je?

dobryclovek ( 14. prosince 2019 09:12 )

díky bohu za Tram­pa,Jo­honso­na,Ba­biše,­Orbá­na,ješ­tě klekne zlo Merkelová Mackron zavře se Sores a svět bude zase svět!!!

dama_s_kosou ( 14. prosince 2019 08:32 )

Trump a Ovcacek - dve nejvetsi stiky Twitteru.

Zobrazit celou diskusi