Turecká Antalya uspokojí i náročné turisty

Historie tohoto letoviska sahá až do doby druhého století před naším letopočtem. Díky tomu tu dnes můžete kromě úchvatné přírody obdivovat i četné historické památky, a navíc si užívat luxusu plně vybavené turistické lokality.

Jestliže se nespokojíte jen tak s něčím, pak vás toto centrum turecké riviéry jistojistě nadchne. Dokonalé bílé pláže a prohřáté středozemní moře tu najdete prakticky po celý rok a množství okolních lákadel vám umožní strávit vaši dovolenou opravdu pestře.

Za poznáním i zábavou do městské čtvrti Kaleici

Jde o centrum celé oblasti, v němž se nacházejí ty nejzajímavější památky. Věřili byste například, že úsek dochovaných městských hradeb pamatuje ještě císaře Hadriána? Jeho jméno pak nese i úchvatná tříoblouková brána. A pokud se pustíte hlouběji do křivolakých uliček, dorazíte i ke kruhové věži Hidirlik, sloužící dříve jako maják a dnes nabízející zajímavou vyhlídku po okolí.

A kam dál? Odhoďte předsudky a vstupte do minaretu Yivli. Pochází už ze 13. století a dnes z něj už hlas muezzina neuslyšíte. Naopak, uvnitř na vás čeká zajímavé etnografické muzeum. A to za velmi přívětivé vstupné (i na turecké poměry).

Spousta muzeí na jednom místě

Ale rozhodně nejde o jedinou muzejní zajímavost, kterou tu najdete. Až vás procházky po pláži unaví, vyrazte za poznáním trochu blíž. Prohlédnout si můžete sbírky umění, archeologické muzeum nebo se třeba vypravit do Minicity Antalya, které vás potěší mnoha miniaturami významných staveb z celého světa. Zvláště děti si ho určitě zamilují a hraví dospělí jakbysmet.

A nenechte si ujít ani pravá turecká tržiště v antalijských uličkách. Smlouvání je povoleno, ba dokonce vyžadováno. A zlodějů se tu pohybuje pramálo (na turistikou destinaci), protože místní policie je stále ve střehu. Pokud chcete získat z Turecka jen ty nejlepší první dojmy, bude pro vás Antalya určitě tím pravým.

Opravdu ráda cestuji - většinou s kompasem v ruce, ale občas i prstem po mapě. A o všechny zajímavosti, které na cestách potkám, se s vámi ráda podělím.