Francouz pochytal 37 střel New Jersey a stal se první hvězdou zápasu, Zacha si připsal asistenci

Pavel Francouz se v NHL zasloužil 37 zásahy o výhru Colorada 3:1 nad New Jersey a byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu. Český gólman přišel o čisté konto v 56. minutě. U jediné branky Devils, kteří prohráli posedmé v řadě, asistoval Pavel Zacha.

Tento článek je více než rok starý.

Denver Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Colorado vedlo góly Gabriela Landeskoga a Valerije Ničuškina 2:0. V brance exceloval Francouz, ale stejně jako v minulém utkání s Philadelphií přišel o první čisté konto v NHL v závěrečných minutách. Českého gólmana překonal spoluhráč Samuel Girard, který srazil hokejkou prudkou přihrávku Mirca Muellera do vlastní branky. Výhru zpečetil při hře bez brankáře Nathan MacKinnon.

Gól a dvě asistence Hronka i Zadiny. Češi pomohli ukončit šňůru dvanácti proher Detroitu

Číst článek

Francouzovi patří v lize pátá příčka v úspěšnosti zásahů (93,2 procent) a šestá v průměru inkasovaných gólů na zápas (2,26). Colorado i díky výkonům českého brankáře ztratilo v posledních devíti utkáních pouze bod a vede Západní konferenci.

Na druhé straně New Jersey nepomohlo ani odvolání trenéra Johna Hynese. Od té doby získalo v pěti utkáních jen bod a na řadě jsou zřejmě hráčské výměny. Vedení klubu před utkáním stáhlo ze sestavy svého nejproduktivnějšího hráče Taylora Halla, o němž sílí spekulace, že bude vyměněn.

Ve druhém nočním zápase Dallas doma podlehl Vegas 2:3 po prodloužení. Utkání předcházel slavnostní ceremoniál, během kterého domácí tým ocenil své legendy Guye Carbonneaua a Sergeje Zubova. Dallas pak šel do vedení díky gólu Taylora Feduna, hosté ale zápas po trefách Williama Karlssona a Chandlera Stephensona ototčili.

Domácím se podařilo vyrovnat pět minut před koncem, když se prosadil Jamie Benn, v prodloužení ale vystřelil Vegas bonusový bod Max Pacioretty.

NHL:
Dallas - Vegas 2:3 v prodl. (1:0, 0:2, 1:0 - 0:1)
Branky: 16. Fedun, 55. Jamie Benn - 25. W. Karlsson, 35. Stephenson, 61. Pacioretty. Střely na branku: 30:32. Diváci: 18.532. Hvězdy zápasu: 1. Pacioretty, 2. M. Subban, 3. Mark Stone (všichni Vegas).

Colorado - New Jersey 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Branky: 12. Landeskog, 28. Ničuškin, 60. MacKinnon - 56. Mueller (Zacha). Střely na branku: 37:38. Pavel Francouz odchytal za Colorado celé utkání, inkasoval jeden gól z 38 střel a úspěšnost zásahů měl 97,37 procenta. Diváci: 18.034. Hvězdy zápasu: 1. Francouz, 2. Landeskog, 3. MacKinnon (všichni Colorado).

ČTK, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme