Serie A - preview 16. kola

14.12.2019, 08:33, aktualizováno 16.12.2019, 08:36
Previews
Šestnácté dějství italské ligy uzavře v pondělí souboj Cagliari s Laziem. Obě mužstva letos míří vcelku vysoko. Cagliari patří pátá příčka, Laziu dokonce třetí. A v případě vítězství na Sardinii se hosté dokonce mohou přiblížit vedoucímu duu Inter - Juventus na pouhé tři body...
Cagliari Calcio - SS Lazio  (pondělí 20:45)
Další těžké utkání má před sebou Lazio. Po vítězství nad Juventusem se vydá na Sardinii, kde může učinit velký krok k cestě za postupem do Ligy mistrů. V přímém souboji bude usilovat o tři body proti čtvrtému Cagliari, které stále drží neuvěřitelnou sérii třinácti zápasů bez porážky.

V Sardegna Areně, kde své domácí zápasy hrává Cagliari tak dojde k velice zajímavému měření sil. Oba celky se mohou pyšnit výbornou formou. Cagliari neprohrálo už třináct kol v řadě a patří mu čtvrté místo. Série Lazia je sice kratší, činí deset zápasů bez porážky, ale už sedmkrát v řadě získalo tři body a takovou bilancí se v Serii A nemůže aktuálně pochlubit žádný tým. Skvělou formu Lazia poněkud kazí předčasné vyřazení z evropských pohárů. Biancocelesti odehráli ve čtvrtek poslední zápas ve skupině Evropské ligy, ve které skončili na nepostupovém třetím místě. Lazio v posledním kole potřebovalo vyhrát v Rennes a zároveň doufat ve výhru Celticu na půdě rumunské Kluže. Nesešlo se ani jedno. Pro tým, který má ambice hrát Ligu mistrů, je to opravdu velké zklamání.

O to více se v Římě mohou koncentrovat na domácí soutěž. Lazio si minulý víkend připsalo velké vítězství nad Juventusem, čímž si nejenže upevnilo třetí pozici, ale i se přihlásilo do bojů o scudetto. Vždyť na Starou dámu ztrácí jen tři body, na vedoucí Inter pět. Svěřenci Simone Inzaghiho sice nepatří mezi hlavní favority, nicméně po posledních výsledcích se s nimi musí počítat.

Počítat se také musí s tím, že na Sardinii to bude mimořádně obtížné utkání. Domácí třináct zápasů neprohráli a v tabulce zaujímají čtvrté místo. Cagliari prožívá vynikající sezonu a je otázkou, jak dlouho Maranovým svěřencům forma vydrží. V minulém kole se dokázali vzepřít osudu a zvrátit dvoubrankový náskok Sassuola, o kolo dřív zase dokázali otočít zápas se Sampdorií Janov. Síla Cagliari je v letošní sezoně obrovská, ovšem jestli někdo na Sardiňany umí, je to Lazio. Hosté dobyli Sardegna Arenu při poslední návštěvě v květnu a s Cagliari celkově od roku 2013 ani jednou neprohráli.

Cagliari se musí obejít bez Ceppitelliho, Birsy, Cragna, Pavolettiho a potrestaného brankáře Olsena. V trestu je i záložník Rog. Ztráty počítá i Lazio, Beriša, Marušić, Lukaku a Patric mají nejrůznější zranění.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Rafael - Cacciatore, Pisacane, Klavan, Pellegrini - Nandez, Cigarini, Castro - Nainggolan, Joao Pedro - Simeone
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Strakoša - Luiz Felipe, Acerbi, Radu - Lazzari, Milinković, Leiva, Luis Alberto, Lulić - Immobile, Correa
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.94 - 4.05 - 1.91
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hellas Verona - Turín FC  (neděle 12:30)
V neděli krátce po obědě se do sebe pustí dva týmy, které se nacházejí v tabulce velmi blízko u sebe. Jejich forma je ale diametrálně odlišná, protože zatímco Hellas Verona prohrává zápas za zápasem, Turín FC tlačen výhrami opět stoupá vzhůru.

Hellas zatím příjemně překvapuje a z pozice nováčka nebojuje o záchranu, nýbrž o první desítku. Kromě toho, že tým trenéra Ivana Juriće má vlastní tvář a nebojí se vycenit zuby i proti zkušenějším a kvalitnějším soupeřům, má k tomu často i dobré výsledky. Poslední týdny se mu ale nevydařily. Do utkání s Turínem jde po dvou porážkách, které utrpěl v soubojích s AS Řím a minule také s Atalantou. Od obou soupeřů dostal tři branky, což není pro jeho obranu zrovna ideální vysvědčení.

A s Turínem se mu taky zrovna dvakrát nedaří. Na Stadio Marc'Antonio Bentegodi porazili svého soka jen dvakrát za posledních patnáct let! Zkušený útočník Samuele Di Carmine, se třemi góly nejlepší kanonýr týmu, ale věří v úspěch proti "Býkům".

V rozhovoru pro Gazzettu Di Carmine zmínil: "Poslední dva duely nám nevyšly, i když proti Atalantě jsme sahali po bodu. Hodně nás mrzí, že jsme dostali tři góly, protože myslím, že jsme si zasloužili mnohem lepší výsledek. Zvykli jsme si ale na to, že v první lize je ta úroveň prostě jiná a musíme se rychle přizpůsobit. Věřím, že s trenérem Jurićem se blýská na lepší časy a že budeme v první lize hrát co nejdéle. Líbí se mi především styl, jakým se jako tým prezentujeme."

Problémem by pro Hellas mohla být marodka. Na ní jsou v tuto chvíli Badu, Bessa a Salcedo, přičemž do utkání nezasáhne ani Dawidowicz. V kádru turínských "Býků" je situace ještě mnohem náročnější, protože jim schází Lyanco, Lukić, Parigini, Iago Falqué a také Belotti.

Kapitán týmu by se mohl dát dostatečně do pořádku, aby byl na lavičce. Na to spoléhá trenér Mazzarri, který i bez Belottiho dokázal Turín dovést ke dvěma výhrám v minulých dvou kolech. Po výhře 2:1 nad Violou se Turín FC dostal už na deváté místo.
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Silvestri - Rrahmani, Bocchetti, Günter - Faraoni, Amrabat, Miguel Veloso, Lazović - Verre, Zaccagni - Di Carmine
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Izzo, Nkoulou, Bremer - Ola Aina, Baselli, Rincon, Ansaldi - Berenguer, Verdi - Zaza
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.71 - 3.18 - 2.93
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Bologna FC - Atalanta Bergamo  (neděle 15:00)
Atalanta má za sebou vynikající a můžeme klidně říct historický úspěch v podobě postupu do jarní části Ligy mistrů. Oslavy byly samozřejmě na místě, ale Orobici to s nimi nesmí moc přehánět, protože už v neděli se utkají s Bolognou. A to není zrovna snadný soupeř.

O Atalantě toho bylo napsáno už hodně. O tom, jak se z posledního místa ve skupině Ligy mistrů, kdy ji všichni odepisovali, dostala až na druhé místo za Manchester City a nakonec slavila senzační postup. O tom, jak velký mág je trenér Gian Piero Gasperini, který dokázal z týmu opět dostat to nejlepší v době, kdy na tom Atalanta po psychické stránce nebyla nejlépe. Nebo jak dokázala zaujmout produktivitou v době, kdy jí dlouhodobě chyběl její nejlepší útočník Duván Zapata.

Příběh La Dea, na který byla chvíli hrdá celá Itálie, bude v Lize mistrů pokračovat. Jenže ještě předtím musí dokázat i v Serii A, že její progres je smysluplný. A že oslavy, jakkoli mohutné a bujaré mohou být, mají své místo i svůj konec. V případě Atalanty jej předznamenává nedělní výlet od Bologně, kde se na Stadio Renato Dall'Ara utká s Felsinei.

A domácí obrana se právem může cítit v ohrožení, protože útok Atalanty je v posledních týdnech doslova k nezastavení. Tým kolem ofenzivní dvojky Gómez - Muriel dokázal už ve třech minulých utkáních, počítáme-li i zápas se Šachtarem, vstřelit vždycky tři góly. V lize se jeho obětí naposledy stal Hellas Verona. I díky tomu Atalanta dál svádí souboj o Ligu mistrů a na čtvrté Cagliari jí schází jen jediný bod.

Trenér Gasperini může být rád, že vysilující utkání spolu s náročnou cestou do Charkova a zpět si nevyžádaly nějaké další oběti. Takhle zůstává mimo hru jen Zapata a fit stále není ani Josip Iličić. S nastupující formou Ruslana Malinovského to ale Gasperiniho nemusí zase tak moc mrzet.

Bologna má také své zraněné. Trenér Siniša Mihajlović, který stále statečně bojuje se zákeřnou nemocí a nevzdává se žádného zápasu svého týmu, se musí obejít bez trojice Soriano, Dijks a Krejčí. To ale ani náhodou nejsou největší starosti, které musí Mihajlovićův realizační tým řešit.

Bologna se v posledních týdnech trápí herně a především výsledkově. V minulých deseti soutěžních duelech vyhrála jen dvakrát, když si poradila se Sampdorií a naposledy překvapivě i s Neapolí. Po výprasku od Udinese v rámci Coppa Italia se jí nepovedlo ani minulé kolo, ve kterém prohrála s AC Milán. Do zápasu s nejlepší ofenzivou Serie A (už 37 nastřílených branek) jde Bologna ze dvanáctého místa tabulky, přičemž jen pět bodů ji dělí od pásma sestupu.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Tomiyasu, Bani, Danilo, Denswil - Medel, Poli - Orsolini, Dzemaili, Sansone - Palacio
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Gollini - Tolói, Palomino, Djimsiti - Hateboer, De Roon, Freuler, Gosens - Malinovskyj - Gómez, Muriel
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.71 - 3.84 - 2.02
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Juventus FC - Udinese Calcio  (neděle 15:00)
Juventus právě prochází velmi náročným obdobím a musí si připadat jako v jednom kole. Čerstvě oslavil postup v Lize mistrů, v neděli ho čeká utkání s Udinese a už o tři dny později jde znovu do akce. Před odloženým kolem se Sampdorií se ale nejdřív musí soustředit jen na "Zebry", jejichž podcenění by se "Staré dámě" nemuselo vyplatit.

Juventus potvrdil, že to s útokem na zisk trofeje pro vítěze Ligy mistrů myslí smrtelně vážně. Chvíli mu sice trvalo, než našel recept na obranu domácího Bayeru Leverkusen, ale nakonec to dokázal. Díky brankám Cristiana Ronalda s Gonzalem Higuaínem vyhrál pátý ze šesti zápasů skupiny a získal v ní 16 bodů. To mu stačilo na suverénní první příčku před Atléticem Madrid a hladký postup do další fáze. A tím rozhodně nechce končit.

Liga mistrů je pro Juventus osidlem, obrovským lákadlem, které vedení movitého klubu hodlá svým hráčům i fanouškům dopřát co možná nejdřív. Zároveň si ale musí dávat pozor na domácí scéně Serie A, která mu stále říká pane. V ní se totiž rodí jeden velmi vážný konkurent, Inter Milán. Právě s ním se Juventus přetahuje o prvenství a právě na něj teď ztrácí dva body.

V minulém kole totiž "Stará dáma" přišla o svou neporazitelnost, protože nestačila na Lazio Řím. Výběr trenéra Inzaghiho svého soka přehrál, ačkoli velmi brzy prohrával. Pomohlo mu ale vyloučení Juana Cuadrada, díky němuž se fyzicky dobře připravené Lazio dostalo do trháku. Skóre 3:1 značilo pro Juventus konec skvělé série a v pořadí již druhou ztrátu bodů. Krátce předtím totiž Juventus jen remizoval se Sassuolem.

Kritika často směřovaná na hlavu trenéra Maurizia Sarriho, od něhož se čekají minimálně zázraky, trochu opadla díky postupu v Lize mistrů. I on sám ale ví, že se Juventus musí vrátit na první místo v lize.

"Jsem moc rád, že se nám povedlo poslední utkání zvládnout a že jsme prošli z prvního místa i přes těžkou konkurenci. Teď se ale musíme soustředit opět na ligu. Jsme druzí a to pro Juventus není dobrá vizitka. Tým jako Juventus je zvyklý vyhrávat a nic jiného nepřipadá v úvahu. Proti Udinese musíme opět předvádět stoprocentní výkon," přeje si autor "Sarriballu".

Ten se v utkání se "Zebrami" musí obejít bez Cuadrada, Pjaniće, Chielliniho, Bentancura a Khediry. Hosté přijedou ochuzeni o Samira s Jajalem.

A přijedou také bez formy. Sice se jim povedlo až nečekaně hladce nastřílet čtyři branky v poháru, ale Serie A je pro Udinese mnohem méně zábavná. Patří mu v ní až 16. místo a v deseti posledních kolech se mu povedlo vyhrát jen třikrát. Dočkají se Bianconeri překvapení právě proti Bianconeri?
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Danilo, Bonucci, De Ligt, Alex Sandro - Can, Ramsey, Matuidi - Dybala - Higuain, Cristiano Ronaldo
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Musso - De Maio, Troost-Ekong, Nuytinck - Ter Avest, Fofana, Mandragora, De Paul, Stryger Larsen - Okaka, Lasagna
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.28 - 6.09 - 12.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AC Milán - US Sassuolo  (neděle 15:00)
AC Milán může v neděli odpoledne přidat třetí výhru v řadě, na domácím San Siru přivítá Sassuolo, tedy soupeře, se kterým má za poslední tři roky dobrou bilanci. Milánu sice patří až desáté místo, ale proti Sassuolu bude favoritem. Zároveň půjde o speciální moment, italský velikán slaví 120. výročí své historie a na stadionu bude přítomno mnoho legend.

Slavný klub prozatím zastavil výsledkovou krizi a všichni příznivci červenočerných barev doufají, že už bude jenom lépe. Milán v posledních třech kolech neprohrál, tím spíše, že vyhrál dva venkovní zápasy v řadě a v tabulce se posunul na desáté místo.

To je pro Rossoneri stále smutný pohled, navíc všechny výhry, snad s výjimkou té poslední, nebyly nijak přesvědčivé. AC Milán má co zlepšovat a kouč Stefano Pioli to dobře ví. "Naše pozice v tabulce stále není taková, jakou bychom chtěli, ale chceme se teď soustředit jen na zápas proti Sassuolu, které hraje dobrý fotbal. Věděli jsme, jak důležité budou ty dvě výhry. Ještě jsme se nedostali z tunelu, ale už pomalu vidíme světlo, takže musíme v tomto směru pokračovat," řekl na tiskové konferenci Stefano Pioli.

Největší rezervy mají domácí v ofenzívě, nejlépe to ilustruje fakt, že nejlepším klubovým střelcem je v právě probíhající sezoně obránce Theo Hernández (4 góly). Utkání v Boloni v tomto směru přineslo zlepšení a z pokutového kopu se trefil i kritizovaný Krzysztof Piatek. Právě jemu by měl v lednu přibýt velký konkurent, o návratu Zlatana Ibrahimoviće se totiž spekuluje čím dál hlasitěji. "Uvědomil jsem si, že je problém pro fanoušky i klub, když je střední útočník ve špatném stavu, ale snažím se myslet pozitivně, tvrdě pracovat a hrát dobře," reagoval na kritiku polský útočník.

Na San Siru se v rámci šestnáctého kola představí Sassuolo, kdysi obávaný soupeř AC. Klub po svém postupu do Serie A v roce 2013 Milánu několikrát zatopil a obral ho o body, poslední roky ale zase vyznívají lépe pro slavnější celek. Například v loňské sezoně vyhrál Milán oba vzájemné duely a se Sassuolem od poloviny roku 2016 neprohrál. Přesto je město módy pro Sassuolo zaslíbeným místem, hosté totiž už léta deprimují druhý z milánských velkoklubů Inter. Letos s ním Neroverdi po delší době padli, ale jinak mají neuvěřitelnou bilanci. "Hrát na San Siru nám vždycky dává extra motivaci. Víme ale, že to bude jiný zápas, než před několika týdny," podotkl kapitán Francesco Magnanelli.

Sassuolo v této sezoně předvádí hodně nevyzpytatelné výkony. Nedávno bralo překvapivý bod ze hřiště Juventusu, nicméně tři kola už nevyhrálo a v tabulce se krčí až na čtrnáctém místě. Minulý víkend zase neudrželo dvoubrankový náskok proti Cagliari, se kterým remizovalo 2:2.

Rossoneri stále nemohou počítat se službami věčně zraněného Caldary a chybět bude i další obránce Brazilec Duarte. Dvě jména postrádá i soupeř, Chirichese s Defrelem do hry nepustí zranění. Utkání na San Siru vypukne v neděli odpoledne a půjde o zvláštní moment, neboť klub si připomene 120 let od svého založení.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Conti, Musacchio, Romagnoli, Hernández - Kessié, Bennacer, Bonaventura - Suso, Calhanoglu, Piatek
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Toljan, Marlon, Romagna, Kyriakopoulos - Magnanelli, Locatelli - Berardi, Djuričić, Boga - Caputo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.54 - 4.58 - 6.28
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Řím - SPAL 2013  (neděle 18:00)
AS Řím naposledy v Evropské lize sice postoupil, ale na svůj výkon být hrdý nemohl. Vlastní fanoušky by si rád udobřil na domácí půdě stadionu Olimpico, kam v neděli odpoledne přijede SPAL. Ten je na posledním místě, ale Římané by jej neměli podcenit.

To zas bylo trápení! Vlci byli před posledním utkáním ve skupině Evropské ligy jasným favoritem a měli výhodu domácího prostředí. Dvakrát se nad Wolfsbergerem ujali vedení, ale dvakrát se nevyvarovali chyb v obraně. Nejprve si historicky první vlastní gól v římském dresu vstřelil obránce a kapitán Alessandro Florenzi. Ve druhé půli nedůrazná obrana propadla znovu a rakouský outsider skóroval ještě jednou. Místo prvního místa tak AS končí na místě druhém a po nevýrazném výkonu očekává soupeře nějakého slavného jména.

S výkonem svých hráčů nemohl být trenér Paulo Fonseca spokojený ani náhodou a dal to jasně najevo. "Nemám nic, za co bych své hráče vyloženě chválil. Nelíbilo se mi, jak jsme k utkání přistoupili. Možná jsme si mysleli, že to bude snadné, ale byla to chyba. Měl jsem pocit, že si někteří hráči ani nezaslouží nosit římský dres. S takovým přístupem bychom se do finále určitě nedostali. A přitom je právě finále něco, o co chceme hrát," nešetřil Fonseca své hráče.

Serie A nabízí trochu radostnější pohled, i když ani v ní se AS nevyvarovalo několika zaváhání. Římané tráví začátek prosince na sdílené páté příčce s tím, že mají horší skóre než čtvrté Cagliari. K tomu se na ně dotahuje znovuzrozená Atalanta, která ztrácí jen jeden bod. Minulé kolo mohl trenér Fonseca mluvit trochu jinak a mnohem optimističtěji. Jeho tým totiž zastavil Inter Milán, oba kluby si rozdělily po bodu za bezbrankovou remízu.

Zápas ale nedopadl dobře pro Gianlucu Manciniho, který dostal kartou a jejich akumulace jej připraví o nedělní utkání. Zároveň se Giallorossi potýkají s celou řadou zranění. Mimo hru jsou Santon, Zappacosta, Cristante, Pastore, Smalling a Mirante. Alespoň na lavičce by však už měl být Justin Kluivert.

SPAL má rovněž potíže se skládáním základní sestavy. Trenér Semplici se musí pro výlet do Věčného města obejít bez zraněné čtveřice Reca, D’Alessandro, Di Francesco a Fares, přičemž Kurtić musí zápas vynechat kvůli kartám. Absence jsou ale ten nejmenší problém, jaký musí Semplici řešit.

Jeho týmu se absolutně nedaří a v posledních deseti ligových kolech vyhrál jen jednou. Série špatných výkonů vedla nejen k řečem o odvolání zkušeného trenéra, ale především k pádu na samé dno. SPAL je s pouhými devíti body na posledním místě, dal jen pouhých devět branek a naposledy prohrál i s nováčkem z Brescie. Nad Římem se mu ale povedlo vyhrát dva poslední střety.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
López - Spinazzola, Çetin, Fazio, Kolarov - Diawara, Veretout - Zaniolo, Pellegrini, Mchitarjan - Džeko
SPAL 2013 - pravděpodobná sestava:
Berisha - Cionek, Vicari, Tomović, Igor - Murgia, Valdifiori, Missiroli - Valoti - Janković, Petagna
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.34 - 5.54 - 9.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ACF Fiorentina - Inter Milán  (neděle 20:45)
Inter Milán je z Ligy mistrů pryč a může se koncentrovat výhradně na Serii A, kde mu patří první místo s náskokem dvou bodů na Juventus. Aby se Nerazzurri nemuseli ohlížet na ostatní výsledky, potřebují k udržení stávající pozice uspět ve Florencii a to nebude nic jednoduchého. Fiorentina sice zdaleka nenaplňuje předsezónní očekávání, na druhou stranu na Inter se dokáže vždy maximálně namotivovat. Fiorentina bude doma chtít po čtyřech porážkách zabrat, koneckonců by to potřeboval trenér Vincenzo Montella, jenž je ve velkém ohrožení.

Na Stadio Artemio Francchi dojde k zajímavému trenérskému souboji. Co mají Vincenzo Montella a Antonio Conte společného? Především společnou éru v italské reprezentaci, oba dva byli součástí stříbrné výpravy na Euru 2000 v Belgii a Nizozemsku.

Pozice Vincenza Montelly je na rozdíl od té Conteho hodně nejistá. Fiorentině se opět přestalo dařit a jeho odvolání je podle některých italských médií na spadnutí. Viola v posledních čtyřech kolech prohrála a v tabulce klesla až na třinácté místo. Přitom kádr disponuje zajímavým mixem dravého mládí a vyzrálé zkušenosti. V měsících září a říjen se Fiorentině náramně dařilo, ale od domácí remízy s Parmou šlo všechno z kopce. Naposledy domácí podlehli Turínu 1:2 a prodloužili sérii bez vítězství na pět kol.

Zdá se, že Interu hraje všechno do karet. Zápas na Stadio Artemio Franchi však nebude jednoduchý. Inter se vzpamatovává z hořkého vyřazení z Ligy mistrů. V zápase na stadionu Giuseppe Meazzy proti Barceloně měl všechno ve svých rukou, ovšem Kataláncům podlehl 1:2 a klesl na třetí místo, které mu zaručuje "jen" Evropskou ligu. Znovu se tak opakovala situace z loňské sezony, kdy Inter měl před posledním kolem základních skupin také situaci ve svých rukou, ale PSV nedokázal porazit a své místo přenechal pozdějšímu finalistovi Tottenhamu.

Jediným pozitivem je, že se v Miláně mohou koncentrovat výhradně na boj o Scudetto. Na Juventus mají už dva body náskok, ale pokud chtějí setrvat na prvním místě i po tomto kole, musejí ve Florencii uspět. V minulé sezoně padlo ve vzájemném zápase na Artemio Franchi šest branek (3:3).

Vincenzo Montella nebude mít k dispozici obránce Pezzellu ani hvězdného Francka Ribéryho. Právě jeho absence je v posledních kolech neskutečně cítit a Fiorentině bude chybět ještě minimálně dalších 10 týdnů. Kompletní nebude ani Inter, který se stále musí obejít bez Alexise Sáncheze, Sensiho, Barelly, Gagliardiniho i křídelníka Candrevy. Do sestavy tak znovu nakoukne Borja Valero, který za Fiorentinu hrával.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Dragowski - Milenković, Ceccherini, Caceres - Lirola, Benassi, Pulgar, Castrovilli, Dalbert - Chiesa, Vlahović
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanović - Škriniar, De Vrij, Bastoni - D'Ambrosio, Vecino, Brožović, Borja Valero, Biraghi - Lukaku, Lautaro
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.58 - 3.56 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Brescia Calcio - US Lecce  (sobota 15:00)
Eugenio Corini se vrátil ke kormidlu týmu a jeho zpětné angažování mělo bezprostřední účinek. Brescia totiž vyhrála záchranářský souboj na půdě SPALu, když o tom jedinou brankou rozhodl Mario Balotelli. Le Rondinelle přidali tři body po dlouhých devíti kolech! Proti Lecce by to měl být podobný typ zápasu, Brescia v něm bude chtít poprvé na domácí půdě zvítězit.

Krátká epizoda Fabia Grossa na lavičce Le Rondinelle skončila a týmu se opět ujal předchůdce Eugenio Corini. Trenérská rošáda slavila první úspěch o víkendu, kdy Brescia vyhrála důležitý zápas ve Ferraře 1:0. Vedení nováčka si od tohoto kroku slibuje záchranu, koneckonců jiný cíl ani mít nemůže.

Brescia dosud nasbírala jen deset bodů a v tabulce Serie A jí patří předposlední místo. Hůře si vede už jen zmíněný SPAL. Je sice pravdou, že Brescia má o jedno odehrané utkání méně, na druhou stranu celková bilance všech zápasů není dobrá. Coriniho tým dosud doma ani jednou nevyhrál a v tomto směru si může s Lecce podat ruku, protože ani to ještě domácí výhru neregistrovalo.

Pakliže by měl trend pokračovat, znamenalo by to, že si Lecce ze stadionu Maria Rigamontiho odveze nějaký bod. Pro Fabia Liveraniho by to byl jistě uspokojující výsledek a potvrzení toho, že jihoitalský celek málo prohrává. Z posledních osmi kol našel přemožitele jen jednou - v Laziu. Na druhou stranu Giallorossi by si také rádi připsali tři body, protože těch se jim podobně jako Brescii tolik nedostává.

Brescii stále chybí zkušený Dessena a k dispozici nebude ani potrestaný Cistana. Zbytek kádru je trenéru Corinimu plně k dispozici. Mezery v sestavě musí zacelovat i Fabio Liverani, trio Mancosu, Meccariello, Dumančić trápí zdravotní neduhy, zatímco Lucioni a Petriccione si odpykávají karetní trest.
Brescia Calcio - pravděpodobná sestava:
Joronen - Sabelli, Matějů, Chancellor, Martella - Bisoli, Tonali, Ndoj - Romulo - Balotelli, Torregrossa
US Lecce - pravděpodobná sestava:
Gabriel - Rispoli, Rossettini, Dell'Orco, Calderoni - Tabanelli, Tachtsidis, Majer - Šachov - Lapadula, La Mantia
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.98 - 3.82 - 3.87
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SSC Neapol - Parma Calcio  (sobota 18:30)
Nepříliš dlouhá éra Carla Ancelottiho na lavičce Neapole skončila a italský celek okamžitě sehnal náhradu v podobě Ancelottiho někdejšího svěřence Gennara Gattusa. Mnozí nad tímto krokem nevěřícně kroutí hlavou, pravdou ale je, že až výsledky ukáží nakolik bylo rozhodnutí správné. Neapol po postupu v Lize mistrů musí v domácí soutěži zabrat, ale Parma bude při premiéře někdejšího vynikajícího záložníka nebezpečným soupeřem.

Carlo Ancelotti vydržel na lavičce Partenopei zhruba rok a půl, než byl za neuspokojivé výsledky odvolán, paradoxně však po postupu do osmifinále Ligy mistrů. Jeho nástupcem se stal Gennaro Gattuso, který naposledy vedl AC Milán. Prezident klubu Aurelio De Laurentiis si od změny slibuje nejen okamžité zlepšení výsledků a návrat do bojů o nejvyšší příčky, ale také nastolení pořádku v kabině. Hráčská rebelie totiž byla jedním z důvodů vyhazovu zkušeného Ancelottiho.

Gattuso se bude muset ohánět, protože Neapol si v Serii A vede opravdu špatně. V minulém kole remizovala na hřišti Udinese a prodloužila čekání na výhru už na sedm zápasů! Potěšující zprávou je alespoň postup do osmifinále Ligy mistrů. Definitivní jistotu dostal italský celek po jednoznačné výhře nad Genkem v poměru 4:0. Mimochodem stejným výsledek skončilo i poslední vzájemné utkání s Parmou, opět ve prospěch Partenopei.

Pod Vesuv zavítá Parma a domácí se musí mít na pozoru. Ducali hrají velice dobře, pravidelně bodují a mají stejný počet bodů jako právě Neapol. Parma před týdnem vyloupila Janov výhrou 1:0 nad Sampdorií a o něco podobného se chce pokusit i na San Paolo.

Neapoli budou doma chybět zranění Malcuit, Ghoulam a Tonelli. Defenzivní řada se musí obejít i bez potrestaného Maksimoviće a to rovnou na dvě utkání. I Parma hlásí některé ztráty, na marodce zůstávají Grassi, Inglese, Karamoh i slovenský záložník Juraj Kucka.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Di Lorenzo, Manolas, Koulibaly, Mario Rui - Fabian Ruiz, Allan, Insigne - Lozano, Milik, Zielinski
Parma Calcio - pravděpodobná sestava:
Sepe - Darmian, Iacoponi, Bruno Alvés, Gagliolo - Hernani, Brugman, Barillá - Kulusevski, Cornelius, Gervinho
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.33 - 5.60 - 10.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Janov CFC - UC Sampdoria  (sobota 20:45)
Už osmadevadesátkrát se proti sobě postavily oba janovské kluby. Sdílený stadion Luigiho Ferrarise se už v sobotu večer stane dějištěm dalšího ze střetů, které tradičně obohacují program první ligy.

Zkuste zavřít oči a představit si, že stojíte v Janově, městě, kde se narodil světoznámý mořeplavec Kryštof Kolumbus. Přístavní město je skutečně kouzelným místem. Má všechno - od historie, množství památek, křivolakých uliček přes neopakovatelnou atmosféru, až po krásnou a členitou krajinou nebo příjemné klima. A má taky dva kluby, které se přetahují o nadvládu nad městem prakticky každý rok.

Jejich vzájemný střet zvaný Derby della Lanterna dle starobylého majáku bývá horečnatě vyhlížen nejen příznivci obou táborů, ale také nezaujatými diváky, kteří mají prostor objevovat přitažlivé kontury známého města. Rivalita mezi oběma tábory má zejména časový rozsah, protože CFC Janov je tím vůbec nejstarším klubem v celé Itálii, zatímco Doria patří spíš k těm novějším, mladším přírůstkům.

Mírným favoritem z pohledu historie bývá Sampdoria, která vyhrála už 38 zápasů, zatímco janovské CFC zvítězilo pouze čtyřiadvacetkrát. Současnost také favorizuje Blucerchiati, kteří mají v tabulce o bod navíc. Od nástupu trenéra Claudia Ranieriho, který vyslyšel Ferrerovo volání o pomoc a vydal se zachránit tradiční celek, uplynulo už pár týdnů. A na hře Dorie je jasně znát rozdíl k lepšímu, třebaže poslední dobou se ji nedaří.

Prohrála už tři duely v řadě a optimismus v jejím táboře zase trochu opadl. Dvakrát prohrála s Cagliari, respektive jednou v lize a jednou v poháru. A minule nestačila na Parmu, o čemž rozhodl jedinou trefou slovenský záložník Juraj Kucka.

Janov se hodně trápí a ani příchod trenéra Motty zatím moc věcí nezlepšil. V poháru sice Janov pokračuje díky těsnému vítězství nad Ascoli, jenže minulé kolo hýřilo zmarem. Janov jen remizoval s Lecce, ale především promrhal dvougólový náskok. Kromě jiného si může stěžovat na karetní tresty, kvůli kterým nedohrála utkání dvojice Agudelo - Panděv. Jí se proto utkání s rivalem týkat nebude. V týmu Sampdorie budou nejspíš chybět Barreto, Bereszyński, Bertolacci a Bonazzoli.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Radu - Ghiglione, Romero, Biraschi, Criscito - Cassata, Schöne, Sturaro - Lerager - Pinamonti, Favilli
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Audero - Murillo, Colley, Ferrari, Murru - Linetty, Ekdal, Jankto - Ramírez - Gabbiadini, Quagliarella
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.76 - 3.11 - 2.93
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Inter Milán15122131:1338
2.Juventus FC15113126:1536
3.SS Lazio15103236:1533
4.Cagliari Calcio1585231:1929
5.AS Řím1585226:1529
6.Atalanta Bergamo1584337:2328
7.SSC Neapol1556424:1921
8.Parma Calcio1563621:1821
9.Turín FC1562718:2120
10.AC Milán1562716:1920
11.Hellas Verona1553714:1718
12.Bologna FC1544722:2616
13.ACF Fiorentina1544719:2316
14.US Sassuolo1443726:2715
15.US Lecce1536620:2915
16.Udinese Calcio1543810:2415
17.UC Sampdoria1533912:2512
18.Janov CFC1525817:3011
19.Brescia Calcio14311011:2610
20.SPAL 20131523109:229

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (159)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Della Lanterna

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

!! SEMPRE E SOLO FORZA INTER !!

Reagovat
M11

Demiral

Reagovat
Zark

zeby po dlouhe dobe ciste konto?

Reagovat
CR7RONALDO

Dobrá zostava

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo mel sedet a misto nej Costicka

Reagovat
Pinturicchio

Sestava

Reagovat
Zark

dnes v brane s legendarnim Gigi Buffonem

Reagovat
Airus

Ta sestava působí dobře, otázka je jaké instrukce tým dostal a aby to nebylo moc takticky uškrcený.

Mandragora dneska dva góly

Reagovat
Airus

Chudák Demiral, nikdo mu nevezme budnu a i z fotky ho vystřihnou

Reagovat
M11

RONALDO !!!

Reagovat
Pinturicchio

Criiiiis

Reagovat
Airus

Leo krásnej pass, Ronaldo parádní zakončení

Reagovat
10

Takovej gól bych uznal i po ruce

Reagovat
M11

Reagovat
Furia Ceca

Ten byl výstavní, no... škoda. Jinak vždycky když Ronaldo dá nějakej zabijáckej gól, tak mu ho po VARu vezmou.

Reagovat
Furia Ceca

Dybala

Reagovat
Pinturicchio

Sledovat Dybalu je momentálně čistá radost.

Reagovat
10

Pokud se nejmenuješ Federico Bernardeschi tomu se na tohle musí dívat strašně, on tolik šancí nevytvořil za celou sezónu...

Reagovat
10

+efekt na ofenzivu, aktivita, počet dotyků, to je strašlivej rozdíl

Reagovat
Pinturicchio

nehorázně tomu šéfuje

Reagovat
M11

Hlavne prvni dotyk.. na teto pozici je to klíčové

Reagovat
10

On má největší problém s tou finálkou, tam bohužel vždycky zvolí to nejhorší řešení

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
svkmd

kto mu za to môže keď hrá otrasne :D

Reagovat
Furia Ceca

Stejný pocity musí mít DeLight při pohledu na Demirala Jeden a půl zápasu a je jasný, že má najednou v kádru nečekaně zdatnýho konkurenta

Reagovat
10

Je pravda, že tak povedenej zápas, jako Demiral v Leverkusenu, De Light zdaleka neodehrál

Reagovat
Zark

Reagovat
Furia Ceca

A teď srovnej jejich ceny

Reagovat
M11

RONALDO !!!

Reagovat
Pinturicchio

Criiiiis

Reagovat
10

Cris unlocked, těšte se, mrdky

Reagovat
sankakofi

Reagovat
Zark

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
svkmd

RONCEEEEK

Reagovat
Furia Ceca

Higuaín dal připomenout na postupovou kolmici na Tottenhamu!

Reagovat
Airus

ale, ale... Dybala, Higuain a Ronaldu přece nemůžou hrát společně

Reagovat
ED91

Neviem kde na toto prišiel Sarri...

Reagovat
sankakofi

Tento útočný trojlistok musí hrat a v zálohe Bentancur, Pjanic a v zime niekto ku nim a je to super...

Reagovat
Furia Ceca

Kéžby Pogbič...

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
M11

Reagovat
Pinturicchio

Ani zadarmo, ať si hnije v Anglii.

Reagovat
M11

Tomu ani sam neveris

Reagovat
Pinturicchio

Fakt ho nechci, pro mě stejný, ne-li větší, kokot než Bonucci.

Reagovat
10

Reagovat
sankakofi

Fuu ani nevrav, moje vysnívané posily su Pogbic a Bruno Fernandes. Bruna by mohol vybaviť Cris a Pogbica Dybala, jeho dobry kamos a bol by blízko aj svojmu dobremu partakovi Romelovi.

Reagovat
sankakofi

Snívať treba

Reagovat
10

A bral bych pořád i Artura

Reagovat
10

1. Pogba, 2. Allan, 3. Castrovilli/Pellegrini/Vidal

Reagovat
stuff

ten Allan by bol super

Reagovat
sankakofi

Mna dodnes mrzí ze Arthuro aj Paul zradili a odišli a vobec nie do lepšieho, najmä to platí u Paľa

Reagovat
Furia Ceca

Ten se v tom Manchesteru dobře zakopal.

Reagovat
Furia Ceca

Tak ten už by byl pro mě hůř stravitelnej... Ale třeba by ožil.

JInak vůbec nevím, proč nezkusíme toho Torreiru...

Reagovat
adoxx

Torreira

Reagovat
DelPiero137

Ale kto by bol v strede? Dnes zahral Benta genialne na Pjanicovej pozicii. Tuto sezonu to musime vydrzat s Matuidim/Canom a Sami ako eso v dvolezitych zapasoch.

Demiral s takymto vykonom zaklad!!

Reagovat
ED91

Pjanič mi tam neska ale, že vobec nechýbal.

Reagovat
Kokesh

Jeho se nevyplatí zpochybňovat, nikdy.

Reagovat
Zark

je to hajzl ten Bonucci

Reagovat
svkmd

jediný kto mi tam nesedí je rabiot

Reagovat
The Krupy

ten je úplne mimo

Reagovat
10

Bohužel se zatím potvrzují ty názory, že jeho přístup a nasazení mají k ideálu hodně daleko...

Mě teda nesedí ani Danilo zatím

Reagovat
Furia Ceca

Danilo je jenom one-season nápast doufám... Na jeho post musí přijít někdo výrazně lepší. Cancela velká škoda, ale co dělat, když to byl jinak úplnej idiot

Reagovat
Zark

jo, tak byl to interista

Reagovat
The Krupy

Ak by sme takto pekne hrali stále, bol by som spokojný

Reagovat
M11

RETE !!!

Reagovat
Pinturicchio

Reteeeee

Tři góly

Reagovat
10

Poločas mohl v klidu skončit 6:0

Reagovat
Airus

Demiral a Leo

Reagovat
smazaný uživatel

CR7 úřaduje

Reagovat
ED91

Na začiatok ujde. Juveee Juveee

Reagovat
Airus
Reagovat
Zark

Danilo hraje stredniho obrance na kraji a Rabiot se dnes i rozbehl s micem u nohy

Reagovat
Pinturicchio

Demiral super.

Reagovat
sankakofi

Pjaca na ihrisko

Reagovat
M11

Gigi

Reagovat
Airus

Tvl srát na to, Rabiota zpeněžit a koupit třeba Baráka

Reagovat
smazaný uživatel

AC zase v koncovke trápenie... Ani hra nič moc.

Reagovat
Furia Ceca

Rabiot je tak mizernej, že nám ještě sabotuje Dybalu

Reagovat
Pinturicchio

Ty vole, jak odpadl

Reagovat
Furia Ceca

De Paul si ani neškrtl. Dlouhodobě se mi vůbec nepozdává. Další Argentinec s "velkým jménem" a já vůbec nevím proč... Něco jako Maxi López.

Reagovat
Airus

Co ještě Leo musí udělat aby si zlepšil reputaci u některých fanoušků?

Reagovat
Pinturicchio

Přestoupit jinam.

Reagovat
Airus

nope

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ED91

Reagovat
stuff

Reagovat
The Krupy

Reagovat
Furia Ceca

Dát gól ve vítězným finále LM.

Reagovat
Airus

Jó to by bylo hezké, snad už jenom to finále

Reagovat
Furia Ceca

Tam nás vypráská Atalanta, protože ti letos kvalifikaci do LM přes ligu odpískali

Reagovat
smazaný uživatel

Strašně volných míst v Turíně

Reagovat
Furia Ceca

Všimli jste si někdo, kdo má pásku?

Reagovat
Pinturicchio

Matu

Reagovat
Furia Ceca

Higuaín a pak Matuidi

Reagovat
smazaný uživatel

Jj

Já si o půli instaloval Digi a teď koukám, že jsem o 6 minut vzadu, oproti live

Reagovat
smazaný uživatel

Už to vidím, Gonzalo

Reagovat
Pinturicchio

Berna trefil bránu

Reagovat
smazaný uživatel

Komu Leo dal pásku?

Reagovat
Pinturicchio

MdS poslední zápasy sehr good.

Reagovat
CR7RONALDO

Neskutočnú smolu má teraz Ronaldo.

Reagovat
kaja900

Mega tuhle sezonu, hlavně ty neuznany góly

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zark

De Ligt na hřišti = easy obdržený gol

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Furia Ceca

Kurvááá!

Reagovat
Airus

Aspoň pro Gigiho jste to mohli dohrát pořádně

Reagovat
Largo

Forza Roma

Reagovat
Largo

Zatim dobry.

Reagovat
smazaný uživatel

Borja

Reagovat
Nuno čomes

BORJA!

Reagovat
10

to je tragédie ta Viola, Montella by měl jít radši někam do Iránu

Reagovat
cresposuper

A to sme unaveni, hrame s tragickou zalohou a Lukaku je uplne z formy. Pritom Viola ma vela sikovnych hracov.

Reagovat
10

pár ano, ale absolutně nemají systém v ničem - bránění, zakládání útoků, pohybu bez míče, to je všechno čistě na náhodu...úplně nevím, na co Commisso čeká

Reagovat
Nuno čomes

LAUTAROO

Reagovat
10

...OOOOOOOOOOOH NO

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně letos nikdo v Itálii nemá lepší útočné duo

Reagovat
10

Juve má 3, Ciro v Laziu hraje na hrotu sám, no...

Reagovat
smazaný uživatel

Jako duo můžeš počítat například Ronaldo + Dybala, no ...

Reagovat
10

můžu no, herně si může Lukaku s Ronaldem podat ruku, gólů mají skoro stejně...Martinez s Dybalou hrajou v dobrý formě oba

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
lnterista

6. gol ve 3.zapase

Reagovat
Nuno čomes

Já to rozhodnutí VARu neviděl, tak nevím o kolik kdo co byl ofsajd.

Reagovat
cresposuper

To co je za sudi preboha

Reagovat
Nuno čomes

Lukaku je palič

Reagovat
Panděvova ofina

Stařík Borja dnes maže chleba máslem

Reagovat
Nuno čomes

Hraje velmi dobře.

Reagovat
Recoba Inter

Borja dnes fajn výkon

Reagovat
Nuno čomes

Jinak jsem zvědavý, koho postaví na Janov místo Brozovice a Lautara

Reagovat
Panděvova ofina

Lukaku je prostě neohrabaný hromotluk. To že střílí goly je jen tím, že je vedle něj Lautaro.

Reagovat
Mihal

Najs

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes bída, fialky si nezasloužily prohrát ...

Reagovat
Deki

?? dyt neměly vůbec nic... bod mají jenom díky týhle wonder střele

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
Nuno čomes

Politano klasika Neobejde chlapa a brejk gol čau.

Reagovat
10

větší klasika je gól přes Škriniara, kterej s ním běžel od půlky až do vápna, asi aby se nebál...to je jak gól Dybaly

Reagovat
cresposuper

Nechapem, preco po nom nesiel De Vrij, ktory bol blizsie a nepustil by ho na branu, a Skriniar by siel na Boatenga.

Reagovat
10

tam šlo z jeho pohledu imho těžko odhadnout, jak rychle Vlahovic poběží...Škriniar ho mohl v klidu sundat 40 metrů od brány za žlutou kartu, takhle tam vlastně ani nebyl

Reagovat
cresposuper

Jop, a Skriniar teda nie je ziaden softik, takze nechapem, preco na tu zltu nesiel. Plus teda Handa by takuto strelu nemusel pustit.

Reagovat
10

Já si tohodle u Škriniara všímám delší dobu, on když hned agresivně nevystoupí a netrefí míč/protihráče v tý první fázi, tak už má pak obrovský problémy a většinou je za sněhuláka jako včera, Dybalův gól v derby je jak přes kopírák, podívej se, kolik prostoru těm hráčům až do finální fáze nechal na jejich silnou nohu. Handa tam byl taky úplně stejně, ale nutno dodat, že to oba trefili parádně.

Reagovat
cresposuper

Ako mas pravdu, ze jeho sila je prave v tej "prvej faze", ale takto mi to pride zase trochu prehnane. Na zaciatku sezony trpel, ze hral na omnoho otvorenejsom priestore nez v 4-clennej obrane, ale postupne tam vidno progres.

Reagovat
Nuno čomes

Popisoval jsem primární problém, sekundárně ho měli na polovině prostě sundat. Propadl Godin i Milan, tam vůbec nechápu, proč ho nepřerušil, když evidentně nestíhal.

Reagovat
Recoba Inter

No co dodat k zápasu...Dost mě štve, že se snažíme a snažíme a stejně to pořád nestačí. Zajímala by mě statistika, kolik gólů nám už sudí smázly kvuli gólům z ofsajdu, tohle už není možné, nepřišlo mi, že by byl Lukaku v ofsajdu. Zase.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť dneska tam byl celkem jednoznačně ...

Reagovat
Recoba Inter

to je jedno, stejně chci vidět statistiku posledních zápasů

Reagovat
Recoba Inter

nepřišlo mi to, bo jsem se k tomu pak už nevracel, na první pohled mi to tak prostě nevypadalo... kouknu ještě někam na záznam

Reagovat
Deki

máš to někde? já to vůbec neviděl. si odskočim pro pivo s pěknym pocitem podobně jako se Slávií a pak se nestačim divit. Jebat VAR

Reagovat
10
Reagovat
Recoba Inter

Ale však jo, já se tady nepřu o jasnosti, či nejasnosti ofsajdu. Pouze poukazuji na fakt, že jsme offsajdoví až příliš na můj vkus a je to frustrující. Nehledě na fakt, že některé ofsajdy (viz Slávie) byly úplně titěrné což je už dle mě strojovitě přehnané, když vememe v potaz, že se hlásilo jak se těsné ofsajdy budou pouštět atd. Prdlajs.

Reagovat
Largo

Zrovna tenhle ofsajd mi prisel uplne ale uplne jasnej.

Reagovat
Recoba Inter

viz. odpověď výš

Reagovat
Pipo123

Pičoooooooooooooooooooooooooooooooo

Reagovat
smazaný uživatel

Lazio

Reagovat
lucius6

Reagovat
lucius6

Nemám slov, neuvěřitelnej závěr, výkon hroznej, ale Caiceido je prostě LEGENDA!!!!

Reagovat
Pipo123

Výkon hrozný, ale za ten záver sme si to zaslúžili, snažili sa, lietal tam jeden center za druhým

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele